Стефановић: Имамо проблема са обезбеђивањем већине за избор Ане Брнабић

ЗА ВУЧИЋЕВУ МАНДАТАРКУ НЕЋЕ ГЛАСАТИ ПАЛМИНИ ПОСЛАНИЦИ, КАО НИ ЗУКОРЛИЋ

         СРПСКА напредна странка и председник Александар Вучић имају проблем у обезбеђивању већине у парламенту када је реч о изгласавању Ане Брнабић за премијера, пише „Блиц", наводећи да ће због тога бити одложена седница Скупштине Србије.

         У току дана је одржана и седница београдског одбора СНС-а.

         „Пред председником Вучићем и странком су проблеми који се тичу обезбеђивања већине у Парламенту. У веома смо тешкој ситуацији око формирања стабилне већинске подршке и целу недељу ћемо искористити за обезбедивање те већине", рекао је за "Блиц" функционер СНС Небојша Стефановић.

         Он је додао да са сигурношћу може да каже да ће седам посланика Јединствене Србије гласати против, да више њих из СНС-а није сигурно како ће гласати, а предлог неће подржати ни Муамер Зукорлић.

         Према његовим речима, због цијеле ситуације Вучић и СНС током недеље ће се бавити учвршћивањем већине.

         „Ако већину успемо да обезбедимо, можемо да очекујемо да седница Скупштине на којој би требало да буде изабрана нова премијерка почне током наредног викенда", рекао је Стефановић.

         Он истиче да је Вучић одлучан и истрајан у свом предлогу, као и да га неће мењати ни по коју цену, "јер ово није само питање подршке Ани Брнабић већ и председнику Вучићу".

 

(Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари