Прелетачевић се кандидује и на београдским изборима

ЊЕГОВ МЛАДЕНОВАЧКИ ПОКРЕТ „БЕЛИ, САМО ЈАКО“ ОБЈАВИО ДА ЋЕ ИЋИ СВОЈИМ ПУТЕМ

        ГРАЂАНСКИ покрет „Бели, Само јако“, саопштио је данас да се ограђује од будућег деловања свог најпрепознатљивијег члана, Луке Максимовића, интерпретатора фиктивног (анти)јунака, „Љубише Прелетачевића Белог“. „Осећамо обавезу да се оградимо од будућег деловања Луке Максимовића и његове нове групе, пре свега из разлога што немамо никакав увид нити удео у одлучивању о потезима те групе и њеним кадровским решењима“, наведено је на сајту Покрета.

        Додају да Покрет „Бели, Само јако“ остаје доследан својој почетној идеји и опозиционом раду у младеновачком парламенту, док Лука Максимовић наставља своју политичку активност самостално, с новим људима и идејама, „морално и политички одговоран самом себи, а не покрету“.

        Лука Максимовић је у изјави за Инсајдер казао да данашње саопштење Покрета „Бели, Само јако“ значи „борбу на два фронта“.

        „Ова одлука донета је као договор свих нас да ја на неки начин кренем да правим нову екипу људи која би се прикључила причи за Београд, али да се не занемаре Младеновчани који су нам пре свега дали подршку“, рекао је Максимовић и додаје да је због мањка инфраструктуре немогуће да петнаестак људи функционише на две стране - у Београду и Младеновцу.

        Упитан да ли то значи да планира да се кандидује на београдским изборима у марту, Максимовић је одговорио потврдно.

        „Идеја је да се прикупе неки нови људи за Београд и да се иде на београдске изборе, а да одборничка група у Младеновцу настави да ради оно што је до сад и радила“, казао је Максимовић.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари