Какав „јавни сервис“: Утврђује се да ли је РТС Весићу одузимао „два децибела“ у дуелу са Ђиласом

ЗАТРАЖЕНИ АНАЛИЗА „ПРИЗНАТИХ СТРУЧЊАКА“ СЛУЖБЕ РЕМ ЗА НАДЗОР

 

        РАДИО-телевизија Србије (РТС) саопштила је данас да је урадила стручну анализу емисија „Упитник“, емитованих током кампање за београдске изборе 27. фебруара и 1. марта, после навода да је градском менаџеру Београда и функционеру Српске напредне странке (СНС) Горану Весићу смањен тон током обраћања.

        РТС је у саопштењу навео да је анализа урађена после навода чланице Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Оливере Зекић да је Весићу током гостовања у тим емисијама, тон смањен за два децибела.

        Јавни сервис је затражио и анализу „признатих стручњака“ за звук и замолио РЕМ да му достави налазе његове службе за надзор и анализе.

        „Ове анализе су потребне да би се добила потпуна слика и утврдило да ли је у емисији дошло до озбиљног професионалног пропуста или није“, пише у саопштењу.

        Чланица Савета РЕМ-а Оливера Зекић упутила је раније писмо генералном директору Радио-телевизије Србије Драгану Бујошевићу због, како је навела, великог броја приговора гледалаца који у емисији „Упитник“ 1. марта нису могли да чују шта говори један од учесника дебате, представник листе „Александар Вучић - Зато што волимо Београд“ Горан Весић.

        „Служба за надзор и анализу РЕМ-а поступила је по приговорима и установила је да су они тачни, и да је, током емисије, режија смањивала звук, док је Горан Весић покушавао да говори“, навела је Оливера Зекић у писму достављено медијима.

        Она је упитала „у складу са којим правилником, или можда по чијем налогу“ је смањиван тон једном од гостију за, како је навела, чак два децибела, да би се боље чуо други кандидат - Драган Ђилас.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари