Ђилас норвешком амбасадору: Не бавите се условима за улазак Србије у ЕУ, ваша земља није у ЕУ

ОТВОРЕНО ПИСМО МУ УПУТИО ИПАК ВИШЕ ЗБОГ ПОХВАЛА КОЈЕ ЈЕ ИМАО НА ВУЧИЋЕВ РАЧУН

  • Арнесу БЈОРНСТАДУ написао да је у праву када говори о нејединству у проевропској опозицији, као једном од разлога за Вучићеву убедљиву победу, али додао да „постоји и један много значајнији разлог победе СНС“: „Београдски избори су одржани у атмосфери страха, потпуне медијске блокаде опозиције, куповине гласова на разне начине и уписивања лажних Београђана у бирачке спискове“

        НОСИЛАЦ листе „Београд одлучује људи побеђују“ на протеклим београдским изборима Драган Ђилас упутио је отворено писмо норвешком амбасадору у Србији Арнесу Санесу Бјорнстаду у којем је навео да су ти избори одржани у атмосфери страха, потпуне медијске блокаде опозиције, куповине гласова на разне начине и уписивања лажних Београђана у бирачке спискове.

        У писму под насловом „Зашто хвалоспеви (председнику Србије Александру) Вучићу кад СНС крши европске стандарде“, Ђилас је позвао амбасадора Норвешке као земље привржене европским вредностима да не жмури пред кршењем европских вредности у Србији.

        Ђилас је писмом реаговао на интервју норвешког амбасадора листу Данас протеклог викенда. Он је навео да му није било баш најјасније „зашто амбасадор земље која није чланица ЕУ има потребу да објашњава шта од услова Србија треба да испуни да би постала део ЕУ“, али да му се не обраћа због тога већ због чињеница које је амбасадор изнео о београдским изборима.

        Ђилас је амбасадору написао да је у праву када говори о нејединству у проевропској опозицији, као једном од разлога за Вучићеву убедљиву победу, али је додао да „постоји и један много значајнији разлог победе СНС“.

        „Београдски избори су одржани у атмосфери страха, потпуне медијске блокаде опозиције, куповине гласова на разне начине и уписивања лажних Београђана у бирачке спискове“, навео је Ђилас у отвореном писму објављеном у листу Данас.

        Ђилас је у писму појаснио наводе о уценама запослених у државној и градској администрацији, као и у јавним и комуналним предузећима, незаконитом вођењу евиденције на бирачким местима, куповини гласова, уписивањима у бирачки списак, контроли медија, изразивши уверење да амбасадор Норвешке као „земље привржене европским вредностима, сасвим сигурно не би жмурио над кршењем европских вредности“ у Србији да је за њих знао.

        „Верујем да сада када имате све информације и нећете. Зато ћу са нестрпљењем наредних дана куповати Данас, ишчекујући ваш нови интервју, или бар изјаву на ову тему. Мислим да Београђани који су вам пружили гостопримство то заслужују“, додао је Ђилас.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари