Динкић у полицији због десетина милиона евра повезаних са РТБ „Бор“ и продајом „Мобтела“

У СЛУЧАЈУ БОРА УГОВОР ЗАКЉУЧЕН СА ФИРМОМ КОЈА ЈЕ НАВОДНО НАПЛАЋИВАЛА И ФИКТИВНЕ РАДОВЕ

 • У случају „Мобтела“ постоји сумња у стварну вредност процене 70% за Републику Србију и 30% за „Холденхурст Холдинг“ на основу два независна аспекта и по оба су процене на штету удела Републике Србије, и то за више десетина милиона евра

        БИВШИ министар Млађан Динкић дошао је данас у полицију на саслушање, незванично је речено агенцији Бета.

        За сада нема званичних информација о разлозима за саслушање.

        Неки београдски медији пренели су да је Динкић позван на саслушање због сумње да је злоупотребио службени положај и тако оштетио буџет Србије.

        Један од предмета провере су евентуалне злоупотребе приликом изградње Топионице бакра и изградње Фабрике сумпорне киселине у РТБ Бор, пише портал ЦИК.

        У кривичној пријави на основу које је Тужилаштво за организовани криминал доставило полицији захтев да изврши проверу, наводи се да је више лица, међу којима и Динкић, закључило штетне уговоре по РТБ Бор а самим тим по буџет Србије, тако што је фирма са којом је закључен уговор неосновано увећавала цене изведених радова и фиктивно изводила радове, чиме су наведена лица и Млађан Динкић противзаконито за себе прибавили око 50 милиона евра, колико износи укупна вредност радова.

        Полиција је претходних дана интензивно вршила провере пословања у свим правним лицима која су учествовала у склапању ових уговора којима је, како се наводи у пријави, нанета велика штета буџету Републике Србије, пише овај портал.

        Такође, предмет провера у полицији су тренутно и околности оснивања и продаје предузећа „Моби 63“ доо од стране Републике Србије, купцу, предузећу „Теленор“, па се очекује да ће Динкић који је у време оснивања и продаје предузећа „Моби 63“ био министар финансија у и председник радне групе за вођење преговора са потенцијалним инвеститорима, морати да одговара на питања зашто је предузећу „Холденхурст Холдинг“ признат и уписан неновчани улог од 30%, када је величина преузетих обавеза била мања, према пријави која је поднета.

         Уколико неновчани улог предузећа „Холденхурс Холдинг“ није утврђен на адекватан начин, буџет Републике Србије је претрпео озбиљну штету која би тек требало да се утврди.

        Дуг „Мобтела“ је пренет на Републику Србију у облику неновчаног удела Србије у новооснованом предузећу „Моби 63“, који је приликом продаје „Теленору“ процењен на 70% за Републику Србију и 30% за „Холденхурст Холдинг“.

        Постоји сумња у стварну вредност процене 70% за Републику Србију и 30% за „Холденхурст Холдинг“ на основу два независна аспекта, како ЦИК незванично сазнаје, и по оба су процене на штету удела Републике Србије, и то за више десетина милиона евра.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Нада's picture
Нада 15:43 10.01.2017.

 • +25
Voting is closed.

Стварно! Зар није више доста тог предизборног ЦИРКУСА?! Шта се све не ради да се "засени простота и покрије немоћ"!

pravi pera's picture
pravi pera 16:29 10.01.2017.

 • +30
Voting is closed.

Dinkic u policiju, Dinkic iz policije. Pa tako pet-sest puta.

ninochka's picture
ninochka 17:14 10.01.2017.

 • +21
Voting is closed.

PA ONDA dJILAS, dULIĆ, ITD.ITD. pa kad bih počela da ih pišem ruka bi me zabolela....i svi će dobiti zatvor, pa će im dr.Vučić prepisati ricinus, a mi ćemo da se radujemo svim tim gofnima kao i dosada. Samo se bojim da će im biti tesno u zatvoru, pa će tata Vule da ih otpremi na neko ostrvo sa svojim batom i sa sobom, kad nebudu više imali šta i koga da upotrebe za pražnjenje....

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 18:57 10.01.2017.

 • +10
Voting is closed.

koliko je Putin&CO Ozero Ltd ostetili budzet Rusije to ce pisati neki novi Tolstoj jednog lepog dana

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 20:48 10.01.2017.

 • +19
Voting is closed.

Taj lesinar je trebao davno da bude u zatvoru.
Izgleda mi da su na vlasti sve sami lopovi,masoni i Templari od kojih se
citava nacija dusi u lopovluku,korupciji i lazima.
To nam je dorucak,rucak i vecera od kjeg niko nije sit.

дулебг's picture
дулебг 23:24 10.01.2017.

 • +17
Voting is closed.

Тресла се гора - родио се миш!
Динкићи ће бити заштићени ко бели медведи, док народ не узме власт.

Zare2's picture
Zare2 01:54 11.01.2017.

 • +9
Voting is closed.

Dinkic nece zaglaviti u zatvor,kao ni Ceda prasak,Sutanovic,i stotine iz DS lopovske gamadi,Dacic koferce,SNS pljackasi . Svi su ponikli iz istog korena.Gonit ce lopove sve dok im ne pobegnu..

iki's picture
iki 10:46 11.01.2017.

 • +8
Voting is closed.

Jeste, ali svi zaboravljaju "Deda mraza" Cvetkovića, koji se sve nekako izvuče, svi ga zaboravljaju, a on je krao "na angro"

Нада's picture
Нада 12:17 11.01.2017.

 • +8
Voting is closed.

iki

Листа је подужа, али сви заборављају В. др. Коштуницу, који је направио Динкића (психа са дијагнозом у једној београдској установи) и који је отворио врата Пакла за Србију.

Ристић Милан's picture
Ристић Милан 14:27 11.01.2017.

 • +5
Voting is closed.

Интересантно је да је вама за Динкића крив В.Коштуница који је постао председник Југославије после петооктобарске револуције у којој је главну реч водио Ђинђић у булументи партија које су имале своје захтеве за заслуге у прозападној револуцији а још вие упада у очи етикета В.др.Коштуница што указује на зло у лику и делу "пријатеља"Срба и Србије.

Нада's picture
Нада 17:05 11.01.2017.

 • +7
Voting is closed.

Ристић Милан

Вероватно је ваш коментар реаговање на мој, па ћу одговорити, као српски родољуб, а не као "пријатељ"Срба и Србије.
Верујем да постоје бар две врсте људи које упорно бране Коштуницу: необавештени и његови сарадници.
Лично сам, на својој кожи, искусила његов "патриотизам", поштење везано за Србију, и посебно- за његову подршку Динкићу, једном од највећих "убица" Србије.
И "лудог мађионичара"Динкића сам упознала. Шта рећи?!
Најједноставније: српски непријатељи са запада нису постављали и плаћали људе "са грешком" ради добробити Србије и Срба, већ ради њиховог уништење .

Ристић Милан's picture
Ристић Милан 22:43 11.01.2017.

 • +3
Voting is closed.

Не спадам у ове две наведене врсте људи само ми је мука да је Коштуница за све крив и чанку и чеди и да не набрајам а сетите се и медија на ту тему ,ни временска прогноза није могла да прође без пљувања В.Котунице.

Додај коментар