Ауто-пут Појате-Прељина градиће америчка компанија „Бехтел“?

ЊЕН ВИСОКИ РУКОВОДИЛАЦ ДЕЈВИД ВЕЛЧ СА КАЈЛОМ СКОТОМ КОД МИНИСТАРКЕ МИХАЈЛОВИЋ

        ПОТПРЕДСЕДНИЦА Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, разговарала је са амбасадором САД Кајлом Скотом и делегацијом америчке компаније „Бехтел” о пројекту изградње ауто-пута Појате-Прељина.

        Михајловићева је рекла да је тзв. Моравски коридор пројекат од великог значаја за Србију, јер ће повезати Коридор 10 и Коридор 11 кроз подручје у којем живи скоро 500.000 људи и да је интерес Владе да тај ауто-пут што пре почне да се гради, наведено је у саопштењу.

        Дејвид Велч, председник „Бехтела” задужен за међународна питања и односе с владама, рекао је да је компанија свесна значаја развоја инфраструктуре за развој Србије и захвалио потпредседници Владе на посвећености овом пројекту.

        Амбасадор САД Кајл Скот изразио је подршку даљем напретку пројекта и оценио да би потенцијално учешће америчког инвеститора представљало важан корак у унапређењу односа између две земље.

        На састанку је речено да су у току измене просторног плана, као и измене пројектне документације за једну од три деонице ауто-пута, због заштите од плављења трасе у зони Западне Мораве.

        Ауто-пут Појате-Прељина, односно Моравски коридор, дужине 110 километара, повезаће све веће градове и општине у централној Србији - Ћићевац, Сталаћ, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари