Нека се поводом „поноса” нико не крије иза полиције!

ДАЧИЋ ПРИЗНАО ДА ЈЕ БЕОГРАД ЗБОГ ГЕЈ ПАРАДЕ ПОД ПРИТИСЦИМА ИЗ ЕВРОПЕ

  • У својству министра унутрашњих послова говорим да постоји велики безбедносни ризик за тај догађај. У својству заменика премијера морам да упозорим да о томе треба да се изјасне сви релевантни политички фактори – био категоричан Дачић

     БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да Министарство унутрашњих послова (МУП) неће забрањивати одржавање Параде поноса у Београду, али је упозорио да за тај догађај постоји велики безбедносни ризик.

     Дачић је рекао и да из Европе постоје притисци да се Парада поноса одржи и да је то тема готово свих разговора са европском званичницима.

     Он је нагласио да МУП неће забранити одржавање Параде поноса јер би се тиме цела одговорност бацила на полицију.

     "Нека се испрсе политичари, нека кажу шта хоће, немој да се крију иза МУП", рекао је Дачић новинарима на конференцији за штампу, поводом најаве кампање за повећање безбедности деце у саобраћају.

     Он је додао да МУП прави безбедносне процене око одржавања Параде поноса, а кад је реч о политичким органима они треба да дају своје ставове.

     "У својству министра унутрашњих послова говорим да постоји велики безбедносни ризик за тај догађај. У својству заменика премијера морам да упозорим да о томе треба да се изјасне сви релевантни политички фактори", нагласио је Дачић.

     Фонет

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари