Михајловић: Брнабић ће бити економски, а вицепремијер Дачић - политички премијер

ВУЧИЋ ОДЛУЧИО ДА ПРЕДСЕДНЦИ ВЛАДЕ ДА ОНОЛИКО ВЛАСТИ КОЛИКО ЈЕ ИМАО МИРКО МАРЈАНОВИЋ

* Потпредседница владе и СНС Зорана МИХАЈЛОВИЋ: Како у досадашњој пракси ово нисмо имали, од изузетне важности је да између њих двоје постоји добра сарадња, како подела посла не би довела до неке врсте двовлашћа

* Додатно је нагласила: „Тек ће се видети како ће у пракси то да функционише, али верујем да је председник Вучић пажљиво проценио кад се одлучио за овај модел"

_______________________________________________________________

         ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Србије и министарка грађевинарства и саобраћаја Зорана Мијајловић изјавила је да ће нови кабинет имати више ресора, веће учешће Социјалистичке партије Србије, али и једну врсту поделе премијерског посла.

         „Како је председник (Александар) Вучић рекао, да парафразирам, (премијерка) Ана Брнабић ће бити 'економски', а (потпредседник владе) Ивица Дачић 'политички' премијер. Како у досадашњој пракси ово нисмо имали, од изузетне важности је да између њих двоје постоји добра сарадња, како подела посла не би довела до неке врсте двовлашћа", рекла је Михајловићева за лист "Ало", а пренео у саопштењу њен кабинет.

         Тек ће се видети како ће у пракси то да функционише, али, додала је, "верујем да је председник Вучић пажљиво проценио кад се одлучио за овај модел".

         Михајловићева је навела да нова влада не би смела да буде спорија од актуелне и да главни циљеви треба да остану европски пут Србије и досадашња спољна политика, регионална стабилност, економски раст, наставак економских реформи и повећање зарада и пензија.

         На питање где види себе у новој влади, она је изразила очекивање да ће остати на досадашњем месту како би завршила најважније инфраструктурне пројекте, пре свега путни и железнички Коридор 10 ка Бугарској и Македонији, чији ће највећи део бити завршен до краја године.

         „Завршено је око 98 одсто Коридора 10 и остале су најтеже деонице кроз Грделичку клисуру и део око Пирота и Димитровграда, где имамо проблем са извођачем. Али, и то ћу да завршим, онако како сам у претходне две године завршила готово 200 километара аутопутева кроз Србију. Наравно, ту су и наставак градње Коридора 11 ка Црној Гори и регионални пројекти који треба додатно да нас повежу са Сарајевом и Приштином, али и питања инклузије Рома и родне равноправности којима се бавим", рекла је Михајловићева.

         Министарка је додала да је од изузетног економског и политичког значаја за Србију да наредних година искористи сав потенцијал који пружа највећи глобални пројекат "Један појас један пут" који спроводи Кина.

         „Имамо шансу да инфраструктурно обновимо Србију као никад до сада и ту шансу не бисмо смели да пропустимо. На свим овим пословима мој тим и ја ћемо уложити сву потребну енергију, рад и знање", закључила је Михајловићева.

(Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

E.Lirsch's picture
E.Lirsch 02:26 18.06.2017.

  • +16
Voting is closed.

Ove smlate ne mogu da svarim. Provraco bi "ko lasica"....
Sav ovj smrad ce u kavezu da zavrsi. Sem ako i' "saveznici" citaj NATO-fasisti ne ucmekaju. Sto im ja od sveg srca zelim. Kukavice, poltroni i dupeuvlakaci nikad i nigde nisu na ceni.

Dejan's picture
Dejan 02:35 18.06.2017.

  • +15
Voting is closed.

Dacic je osvedocena lopina i licemer, a da je jedini problem sa Barnabickom sto je lezbejka - joj gde bi vam bio kraqj!!??

Видра's picture
Видра 02:48 18.06.2017.

  • +17
Voting is closed.

Доста сам глупости и идиотизам водио од ових тако да ме ни ово не изненађује ! Да би задржао власт тоталну подијелио је власт премијерску на двоје, да би били што нејачи!!! Да ли ово има још на свијету???, невјерујем!! Колико мора бити неко болестан за влашћу да је ово ,сигуран сам , противуставни чин!!!!!

Србски СКАДАР's picture
Србски СКАДАР 04:12 18.06.2017.

  • +15
Voting is closed.

Најгора комбинација, двоје усташа ће водити Србију.
Чему се можемо надати сем пропасти !
Боже спаси нас грешне !

Нада's picture
Нада 11:38 18.06.2017.

  • +11
Voting is closed.

Ово је маневар који треба да задовољи и исток и запад, али веома сумњам да је добар за Србију.

Ни једно од њих нема ни најмању емпатију за народ, не знају шта је немаштина и борба за своју децу у немогућим условима- укратко безосећајни извршиоци туђих интереса.

А могли би да буду корисни, јер имају велико искуство- свако у свом фаху.

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 20:36 18.06.2017.

  • +1
Voting is closed.

Njihova zajednicka kvalifikacija je da su pobornici novog svetskog poretka.
Obodvoje su antihristi,obodvoje sede u Masonskoj lozi Srbije kao i Trileterarnoj komisiji.
Zar pod ovim nebom ima vce izdaje i proklestva.
Samo duga cev Srbiju spasava.Tako je bilo juce a tako je i danas.

https://www.YouTube.com/watch?v=8rJyxctyyfc
https//www.YouTube.com/watch?v=WKU084gM8yU
+

Gospode spasi ovaj narod, iako je gresan sa mnom ili bez mene,
ako spasis samo mene ja cu se osecati u Raju u tudini:Petar Bozovic.

Драган Ђорђевић's picture
Драган Ђорђевић 13:30 18.06.2017.

  • +4
Voting is closed.

Вучић би прво требало да постигне изгласавање поверења Брнабићки. Претпостављам да има неке адуте у рукаву. Против Палме можда кривичне пријаве а за Муамера вероватно паре. Ако ову прву препреку савлада чека га друга можда и тежа: посредовати у случајевима сукоба интереса, што економских - што политичких, између Дачића и Брнабићке. Све ће то бити могуће ако Вучић буде имао довољно политичке снаге и ако буде био врло вешт. Ово двовлашће - тровлашће у извршној грани власти је нестабилан систем. У нашем Уставу не постоји законски оквир који би подржао овакав систем. У пракси у свету се показало да је најстабилније да постоји само један центар извршне власти - премијер. Вучић жели и да задовољи и Америку и Русију, и да задржи контролу над државом. Можда је ово превелики залогај за њега али немојмо га прерано отписивати.

Slobodanka's picture
Slobodanka 15:08 18.06.2017.

  • +1
Voting is closed.

"Svi oni iz vladajuće koalicije koji ne budu glasali za izbor nove vlade na čelu sa Anom Brnabić neće moći da budu deo vlasti i moraće da pređu u opozicione redove, saznaje Sputnjik u vrhu Srpske napredne stranke.
Prema našim informacijama, to je jedan od razloga zbog čega je sednica parlamenta o izboru Vlade odložena za idući vikend, kako bi svi u vlasti imali dovoljno vremena da razmisle, da li ostaju u vladajućem bloku ili ga napuštaju...
Glasanje za vladu je, objašnjeno nam je, odluka o tome da li su poslanici dosadašnje parlamentarne većine partneri vladajuće koalicije, da li podržavaju program iza koga stoji i predsednik države Aleksandar Vučić ili prelaze u opozicioni tabor...
Ovo, saznajemo, važi za poslanike Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme i predstavnike stranke Muamera Zukorlića, koji su najavili da neće podržati izbor Ane Brnabić, ali i za pojedince u Socijalističkoj partiji Srbije i Srpskoj naprednoj stranci koji reše da ne glasaju za Vladu.
Izvori Sputnjika iz vrha SNS tvrde i da Aleksandar Vučić neće ni u kom slučaju promeniti svoju odluku...
Evo ovde je vest u celini:
https://rs-lat.sputniknews.com/analize/201706181111607742-srbija-brnabic...

Slobodanka's picture
Slobodanka 16:58 18.06.2017.

  • +7
Voting is closed.

MOGUĆ JE RASPAD KOALICIJE, A KO ZNA ... MOGUĆI SU UBRZO I PARLAMENTARNI IZBORI.
Dovoljno je da još neko iz SNS redova ko je bolje upućen i nečim već nezadovoljan ne glasa za ovakvog premijera. A on tj. ona je direktan predstavnik duboke države SAD i još po poreklu iz Hrvatske iz države koja od raspada i nakon raspada SFRJ često nastupa veoma neprijateljski prema Srbiji. Da ne pominjem raniju istoriju.

Vučićeve bezbednosno službe prošle godine su hapsile po Srbiji neke "sitnije" špijune koji su špijunirali našu vojsku za Hrvatsku, a sad on direktno postavlja i to na najviše mesto nekog ko po dva osnova teoretski može da nam napravi ozbiljnu štetu. Razumem da ona ima normalno pravo da radi, ali baš da dobije tako visoku funkciju to je kao da opet pravimo novu Jugoslaviju.
Interesantno je da kad pogledamo ceo vrh spoljni faktor koji itekako utiče na podelu funkcija u državi Srbiji nema poverenja u kadrove čisto srpskih gena i direktno iz Srbije. Posle svega što su nam priredili, a posebno šta još nameravaju ipak nas se boje!
U kakvoj mi banana državi živimo ako ovo kod nas prodje.
Poslanici neka Vam je svima na čast ovaj izbor. Mnogima bi ovo mogao biti poslednji mandat u Skupštini, a gde će završiti svoj radni vek neka počnu i o tome na vreme da razmišljaju.
SRAMOTA je da se ovako nešto uopšte predlaže i da su nama ovo teme za razgovor.

Додај коментар