Тадић: Мишковић признао да га је Вучић ухапсио на основу истраге из мог мандата

„МИШКОВИЋ НАВОДИ ДА ЈЕ - ЧИМ ЈЕ САЗНАО ДА ЋЕ БИТИ УХАПШЕН - ПОЗВАО СВОГ ПРИЈАТЕЉА НИКОЛИЋА“

• Мишковићеве речи, уверен је Борис Тадић, доказују „коначно да су Вучић и Николић годинама лагали грађане оптужујући претходну власт за тајкунизацију Србије, док су у ствари они све време били пријатељи са истим тим Мишковићем“
• Власник компаније „Делта“ Мирослав Мишковић навео је у аутобиографији чије делове је објавио београдски „Недељник“, да га је „ухапсио Александар Вучић али да је терен за то припремио Борис Тадић“
 

        ПРЕДСЕДНИК Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић изјавио је данас да Мирослав Мишковић у аутобиографији износи одређена признања, која имају изузетан политички значај јер у потпуности огољавају власт Александра Вучића.

        Он је истакао да „Мишковић наводи да је када је сазнао да ће бити ухапшен позвао свог великог пријатеља тадашњег председника Томислава Николића који му је током тог разговора обећао да неће доћи до хапшења, као и да га је Вучић ухапсио на основу истраге која је започела и вођена у време Тадићевог председничког мандата“.

        Мишковићеве речи, како наводи Тадић, доказују „коначно да су Вучић и Николић годинама лагали грађане оптужујући претходну власт за тајкунизацију Србије, док су у ствари они све време били пријатељи са истим тим Мишковићем“.

        „То је само део процеса тајкунизације и криминализације Србије под овом влашћу у ком се криминалци ослобађају застаревањем кривичних поступака, рехабилитују тајкуни из деведесетих и стварају потпуно нови тајкуни у оквиру напредњачке олигархије. Толико, коначно, о томе ко је тајкунизовао Србију“, наводи се у саопштењу Тадића.

        Тадић је навео и да Мишковићеве речи доказују да они, упркос томе што су покренули истрагу против Мишковића, нису хапсили људе без довољно доказа зарад политичких поена и популизма.

        „Не само да је лаж да смо ми у време власти штитили тајкуне и да су нас финансирали, него су финансирали нашу тадашњу опозицију, а садашњу власт, инвестирајући тиме у смену наше власти, која се најодлучније и најснажније борила против организованог криминала и корупције“, рекао је Тадић.

        Он је истакао да су напредњаке на власт довели они којима та борба није одговарала и оценио да је „ова власт пројекат тајкуна и криминалаца, а да су таоци тог пројекта већ више од пола деценије сви грађани Србије“.

        Према речима Тадића, Вучић је своју популарност изградио управо на платформи хапшења Мишковића.

        „Сада је та платформа коначно демонтирана, као што је демонтирана и Вучићева лажна борба против корупције“, рекао је Тадић.

        Власник компаније „Делта“ Мирослав Мишковић навео је у аутобиографији чије делове је објавио београдски „Недељник“, да га је „ухапсио Александар Вучић али да је терен за то припремио Борис Тадић“.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари