Обрадовић: „Коруптоломац“ наше коалиције је симбол борбе против криминала и корупције

ГЛАВНИ ГРАД ЈЕ ЈЕДАН ОД КЉУЧНИХ ЦЕНТАРА КОРУПЦИЈЕ И КРИМИНАЛА У СРБИЈИ

  • „Кључна ствар у Београду је заустављање дивље градње која је набујала. Морају се урадити сви потребни урбанистички планови, са наплатом пореза. Тако би се напунила градска каса а из ње онда инвестирало, примера ради, у бесплатне вртиће, у бесплатне уџбенике за све средње и основне школе или у појефтињење градског превоза или, рецимо, омогућавање Београђанима плаћања мањег пореза на имовину“

        У ОКВИРУ кампање за београдске изборе, председник Двери, Бошко Обрадовић са коалиционим партнером Сашом Радуловићем и са кандидатима за одборнике листе „Доста је било и Двери - Да ови оду, а да се они не врате“, пловећи Дунавом и Савом на првом београдском „Коруптоломцу“, поручио је да ова листа има јасан план како да напуни градску касу, а да додатно не оптерећује Београђане, већ да им олакша животне услове у престоници.

        „Ових дана од разних изборних листи на нивоу града Београда можете чути најразличитија предизборна обећања. Сви дају сјајне идеје како ће Београд процветати након њиховог доласка на власт, једино нико не зна да одговори на питање одакле паре за све те инвестиције у комуналну инфраструктуру, у социјалну политику, у здравствену заштиту и у све друго што су толико изобећавали.“ - рекао је Обрадовић.

        Он је истакао да једини који нуде конкретно решење како да се напуни градска каса Београда, јесте управо коалиција Доста је било и Двери. Додао је да једино ова коалиција указује да је кључни ресурс сваке престонице на свету њено грађевинско земљиште и да од опорезивања грађевинског земљишта може да се озбиљно напуни градска каса, па се онда из тога може инвестирати у све оно што је од интереса Београђана.

        „Дакле, кључна ствар у Београду јесте зауставити дивљу градњу која је набујала, урадити све потребне урбанистичке планове, знати тачно које су све зоне градско грађевинско земљиште и на њима наплатити онај порез који треба да буде наплаћен и тако напунити градску касу Београда и одатле онда инвестирати, примера ради, у бесплатне вртиће, у бесплатне уџбенике за све средње и основне школе или у појефтињење градског превоза или рецимо Београђанима омогућити смањење плаћања пореза на имовину.

        Све је то могуће онда када паре Београђана остану у градским рукама, а не буду предате у руке тајкуна, било да су домаћи или страни инвеститори. И зато је ово једна од најважнијих тачака нашег програма и зато се ово данашње крстарење зове крстарење београдским „Коруптоломцем“, симболом борбе против криминала и корупције и у овоме граду, који је један од кључних центара криминала и корупције у Србији уопште“ - закључио је Обрадовић.

         (саопштење Српског покрета Двери)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари