НС: Хитно и закон о пореклу имовине и специјални тужилац за високу корупцију

ЈЕРЕМИЋЕВА СТРАНКА ТРАЖИ ПОВЕЋАЊЕ МИНИМАЛНЕ ЦЕНЕ РАДА И ПРЕСТАНАК ПЉАЧКЕ ДРЖАВЕ

        НАРОДНА странка Вука Јеремића саопштила је данас да је пре тачно годину дана председник Александар Вучић најавио да ће до краја 2016. или почетком 2017. године бити донет Закон о пореклу имовине, али да се то још није догодило.

        „Народна странка пита Александра Вучића зашто није донесен закон о пореклу имовине? Да ли би напредњачки тајкуни, попут Николе Петровића, Звонка Веселиновића, Славише Кокезе, Драгољуба Збиљића и многих других, могли да објасне грађанима Србије своје милионе?“, наведено је у саопштењу те странке.

        Народна странка је упитала Вучића да ли је истина да се мала група људи блиска владајућој Српској напредној странци енормно обогатила последњих година, у земљи у којој је готово два милиона људи на граници сиромаштва и у којој је просечна плата најмања у Европи.

        „Народна странка се залаже за другачију логику: да минимална цена рада буде повећана, а да се уштеде направе тако што ће престати да се пљачка државна имовина и национални ресурси. Зато се залажемо за хитно доношење закона о пореклу имовине, као и за именовање специјалног тужиоца за високу корупцију“, додаје се у саопштењу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари