Не да(ви)мо Београд: Синиша Мали почео да се понаша као фантом, али се неће сакрити од грађана

„ТАКТИКА ЈЕ ЈАСНА: ДРЖАТИ ЈЕЗИК ЗА ЗУБИМА, ПРИТАЈИТИ СЕ И ЧЕКАТИ ДА СЕ СВЕ ЗАБОРАВИ“

Градоначелник са актерима „Млечног пута”

  • „Ова тактика не чуди, јер градоначелник Београда око себе већ има безброј афера. Од плагирања доктората, намештања приватизација, поседовања неколико off-shore банкарских рачуна, десетина сумњиво стечених станова у Бугарској, сакривања информација о имовини од Агенције за борбу против корупције, преко оптужби за породично насиље, трговине утицајем, све до охрабривања и заштите криминалаца који су под фантомкама везивали грађане и рушили у Херцеговачкој улици, само су афере за које је јавност, и поред строге контроле медија, успела да сазна“

        ИНИЦИЈАТИВА Не(да)вимо Београд саопштила је данас да је у протеклих неколико недеља градоначелник Београда Синиша Мали присуствовао догађајима који нису били најављени свим медијима како би избегао питања новинара о умешаности у више афера.

        Претходно је Мрежа за истраживање криминала и корупције (КРИК) објавила да градоначелник Београда Синиша Мали избегава новинаре од када је КРИК објавио интервју с његовом бившом супругом Маријом Мали у којем је говорила о градоначелниковим сумњивим пословима и учешћу у рушењу у Савамали.

        „Градоначелник Београда Синиша Мали протеклих неколико недеља посећује конференције за штампу и различите догађаје у стилу правог фантома. На овим догађајима градоначелник није најављен, а током њих градоначелник одговара само на питања пробраних новинара. Тактика је јасна - притајити се, држати језик за зубима и чекати да се све заборави и прође“, наведено је у саопштењу.

        Како се додаје, позиве за ове догађаје добијају „само пробрани, подобни медији, док се другима позиви не шаљу или им се присуство и физички брани“.

        У протеклих неколико дана, „градоначелник“ Београда сасвим ненајављен је учествовао на отварању Сајма туризма, обишао нову халу Комбанк арене, представио годишњи извештај о раду Комуналне полиције, а био је и на конференцији за новинаре поводом ФЕСТ-а.

        „Ова тактика не чуди, јер градоначелник Београда око себе већ има безброј афера. Од плагирања доктората, намештања приватизација, поседовања неколико off-shore банкарских рачуна, десетина сумњиво стечених станова у Бугарској, сакривања информација о имовини од Агенције за борбу против корупције, преко оптужби за породично насиље, трговине утицајем, све до охрабривања и заштите криминалаца који су под фантомкама везивали грађане и рушили у Херцеговачкој улици, само су афере за које је јавност, и поред строге контроле медија, успела да сазна“, наведено је у саопштењу.

        Иницијатива Не(да)вимо Београд поручила је градоначелнику да се можда може сакрити од новинара, али не и од грађана.

        „Можда се можете ушушкати у високо контролисани оквир контроле медијског наратива. Можда можете потплатити судије и тужиоце. Можда можете контролисати део полиције. Али не можете се сакрити од нас, грађана, и буке коју неодговорена питања доносе! Синиша Мали, где сте? Грађани чекају вашу оставку!“, наведено је у саопштењу Иницијативе Не да(ви)мо Београд.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари