Илић: У Гучи више полиције него народа, све чешља - можда долази Вучић

„ЧЕГА СЕ ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ПЛАШИ КАД ЈЕ НА ИЗБОРИМА ДОБИО 54 ОДСТО?“

Велимир Илић

  • Из писане изјаве председника Нове Србије Велимира ИЛИЋА: „Гуча је традиционално Сабор трубача и народа, а не митинг СНС, у шта Вучић и његова свита покушавају да је претворе. Ако је хтео да иде у Гучу, председник је требало као и сваки грађанин да седне у своја кола, па оде на Сабор, а не да то ради о трошку народа од којих ће да га чува Небојшина полиција“

        ПРЕДСЕДНИК Нове Србије (НС) Велимир Илић саопштио је данас да у Гучи има више полиције него посетилаца Сабора трубача јер је најављено да ће председник Србије Александар Вучић можда посетити Сабор.

        „Био сам данас у Гучи и не могу чудом да се начудим. По први пут, од када постоји Сабор трубача у Гучи, има више полиције него народа, јер је за данас најављена посета председника Србије Александра Вучића и његове свите. Све што има полиције у Србији је у Гучи и кажу чешљају терен. Народ не може да прође улицом“, наводи се у Илићевој писаној изјави за медије.

        Он је оценио да се никада раније није тако нешто догађало и када су у Гучу на Сабор долазили и неки ранији председници Владе и државе који су слободно шетали и причали са људима без кордона полиције.

        „Мене занима чему све то и чега се председник Србије плаши када има подршку 54 одсто грађана Србије. Па тај народ на Сабору је онај исти који га је гласао на изборима, а он поставио кордоне полиције да га чувају. А сутра о трошку тог истог народа организовано и аутобусима председник Србије, чланови Владе и његови сендвичари долазе у Гучу“, наводи Илић.

        Он је истакао да Гуча не може да буде Сабор Српске напредне странке (СНС) и да никад није била ничији осим народни.

        „Гуча је традиционално Сабор трубача и народа, а не митинг СНС, у шта Вучић и његова свита покушавају да је претворе. Ако је хтео да иде у Гучу, председник је требало као и сваки грађанин да седне у своја кола, па оде на Сабор, а не да то ради о трошку народа од којих ће да га чува Небојшина полиција“, наводи Илић.

        Он оцењује да грађане Србије сваки његов одлазак негде кошта, што би народ рекао, „као Светог Петра кајгана“ и зато га моли да не иде нигде, а ако и иде нека не иде о трошку ионако осиромашанх грађана Србије, него о његовом трошку и он и сви чланови Владе.

        „Ја сам мало старији сећам се и Тита, само су још у његово време чешљали терен, скривали се по брдима, блокирали путеве и сви смо знали да долази Маршал. Склањани су неподобни. Ово ме све подсећа на то време, само што друг Алек још мора да порасте много да би био друг Тито“, навео је Илић.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари