Двери: Због чега је литар горива у Србији 35- 45 динара скупљи него у околним земљама?

ПОКРЕТ ТРАЖИ ДА ВЛАСТ - УМЕСТО ШТО НА ПРОТЕСТЕ ШАЉЕ ПОЛИЦИЈУ - ХИТНО СМАЊИ АКЦИЗЕ

  • „Само у Чачку је приведено 17 људи. Власт покушава да грађане који протестују застраши и да протесте прекине. А грађани имају право на непослушност када владајући режим пређе све границе“

        ПРОТЕСТИ који се широм Србије организују од петка због превисоке цене горива представљају озбиљно упозорење актуелној власти. Уместо да Влада Србије хитно размотри смањење акциза, владајући режим шаље полицајце на незадовољне грађане.

        Јучерашњи дан је протекао у претњама власти, хапшењима демонстраната (само у Чачку је приведено 17 људи) и покушају да се грађани који протестују застраше и протест прекине.

        Суштинско питање је зашто нема одговора Владе Србије на предлог о смањењу акцизе на гориво и зашто нас наша сопствена држава пљачка?

        Зашто су акцизе у Србији тако високе и чине 53-55% цене горива - када тако добро економски стојимо, како каже наша власт? Како су цене горива по литру у окружењу за 35-45 динара мање?

        Зашто је цена горива у Србији само у последњих пола године поскупела у просеку 10 динара?

        Уместо да одговори на ова једноставна питања, председник користи и ову прилику да своје политичке противнике назива лудацима, батинашима и сецикесама, што је незабележено обраћање грађанима једног председника државе.

        Српски покрет Двери није организатор поменутих протеста, али смо пружили подршку протесту у петак и оправданим захтевима незадовољних суграђана широм Србије. Апсолутно се залажемо за мирне и достојанствене протесте, пропуштање хитних случајева на блокадама и не дозвољавање режиму да убаци провокаторе који би обесмислили протесте и мислимо да је у овом тренутку боље да се задржи првобитно време протеста од 17 до 18 часова и да грађани који протестују треба да изађу пред власт са јасним захтевима и роком, иначе ће се протести разводнити.

        Грађани имају право на непослушност када владајући режим пређе све границе.

         (саопштење Српског покрета Двери)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари