Јункер: Србију видим као једног од лидера за улазак у Европску унију

ПРЕДСЕДНИК ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ НАЈАВИО ДА ЋЕ НА ПРОЛЕЋЕ ПОСЕТИТИ БЕОГРАД

        ПРЕДСЕДНИК Европске комисије Жан-Клод Јункер изјавио је данас да Србију види као једног од лидера за улазак у Европску унију и најавио своју посету Београду на пролеће следеће године.

        „Председник и премијерка су заједно оценили ЕУ приступни процес Србије. Председник Јункер је поновио да, као што је већ рекао у свом говору о стању Уније, он види Србију као једног од лидера за улазак у ЕУ током следећих година”, стоји у саопштењу прослеђеном Танјугу после састанка председника Јункера и премијерске Ане Брнабић у Бриселу.

        У Европској комисији кажу да је Јункер током разговора честитао Ани Брнабић на њеном мандату на челу српске владе и похвалио њен избор да Брисел буде њена прва међународна званична посета.

        „Председник и премијерка су се сагласили да у оквиру приступног процеса Србија мора да настави да примењује реформе, посебно оне у области владавине права, уз нагласак на чињеници да то није питање брзине већ постизање високо квалитетних резултата за грађане Србије”, наводи се даље у саопштењу са састанка председника Европске комисије и премијерке Србије.

        Током разговора са Аном Брнабић, Јункер је охрабрио Србију да настави са конструктивном улогом у циљу стабилности целог региона Западног Балкана.

        У Европској комисији кажу да је Жан-Клод Јункер данас прихватио позив да посети Београд, највероватније на пролеће следеће године.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

дулебг's picture
дулебг 22:16 11.10.2017.

  • +9
Voting is closed.

И опет смо лидери неком цурцу?

Slobodanka's picture
Slobodanka 12:10 12.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

Junkerova država Luksemburg ma koliko da je mala u evropskom redu veličina država jedna je od 12 zemalja osnivača NATO -alijanse (SAD, Kanada, U.K., Francuska, Italija, Belgija, Danska, Island, Luksemburg, Holandija, Norveška, Portugalija)
Luksemburg ima tek oko 550 hiljada stanovnika. "...Луксембург је једна од најмањих држава у Европи. Рангиран је као 167. држава у свету по величини..."
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B1...

Po svim njegovim dosadašnjim raznim izjavama više izgleda da on Srbiju planira za proširenje prostora koji kontroliše njegov NATO, a pomenuto članstvo Srbije u EU samo je slatka šargarepa za naivne.

Додај коментар