Јовановић: Најоштрије осуђујемо деструктивно деловање аутошовнистичких организација

„СВОЈЕ АКТИВНОСТИ И БОГАТЕ ФИНАНСИЈЕ СУШТИНСКИ ЗАСНИВАЈУ НА – АНТИСРПСТВУ“

* „Те организације од државе Србије захтевају да призна непостојећи геноцид у Сребреници, да се оспоравање квалификације геноцида у Сребреници квалификује као кривично дело и да се у Србији 11. јул прогласи `Даном сећања на геноцид у Сребреници`. Није случајно што се ови захтеви временски подударају са изјавом Јоханеса Хана да "нема места у ЕУ за оне који негирају геноцид“

_______________________________________________________________

         НЕМА те иницијативе уперене против интереса Србије, Републике Српске и српског народа у целини којој се неће придружити невладине организације Иницијатива младих за људска права, Жене у црном, Хелсиншки одбор за људска права, ЈУКОМ, Фонд за хуманитарно право, Центар за културну деконтаминацију и сличне организације које своје активности и богате финансије заснивају на идеји ширења аутошовинизма, а суштински антисрпства.

         Тако је и данас, када ове организације од државе Србије захтевају да призна непостојећи геноцид у Сребреници, да се оспоравање квалификације геноцида у Сребреници квалификује као кривично дело и да се у Србији 11. јул прогласи Даном сећања на такозвани геноцид у Сребреници.

         Није ни мало случајно што се ови захтеви временски подударају са најавама постављања новог, неприхватљивог услова Србији за улазак у ЕУ и изјавом европског комесара за проширење Јоханеса Хана да "нема места у ЕУ за оне који негирају геноцид и све друге пресуде међународних судова“.

         Много тога може да се замери српској власти, али свакако не и чињеница да, осуђујући злочине почињене у Сребреници, не пристаје да руши моралне темеље Републике Српске прихватањем хашке „истине“ о такозваном геноциду.

         (изјава Милоша Јовановића, председника Демократске странке Србије)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари