Јакшић: Србија не заслужује овако лошу опозицију са њеним нереалним максимализмом

УПОЗОРАВА ДА `ВЕЛИКИ НАРОДНИ ПРОТЕСТ` 13. АПРИЛА У БЕОГРАДУ НИШТА НЕЋЕ ПРОМЕНИТИ

         КОМЕНТАТОР  листа "Политика" Бошко Јакшић рекао је данас да је захтев потписника Споразума са народом о добровољној смени актулене власти "утопијски зхатев" који би за опозицију могао да значи и „пуцање у сопствену ногу".

         „То је нереалан политички захтев, не можете очекивати да неко ко је легитимно изабран добровољно напусти власт. Међутим, тај захтев шкоди опозицији зато што је приказује у светлу једног нереалног максимализма", рекао је Јакшић за агенцију Бета.

         Он је оценио да би представници опозиције требало да се фокусирају на „бранљиве политичке захтеве", као што је захтев за стварање услова за одржавање фер и слободних избора и да са њима траже међународну подршку.

         Додао је и да најављени велики народни протест 13. априла у Београду не може „ништа инстант да промени".

         „Морам да поновим ону реченицу: Србија не заслужује овако лошу опозицију. Њени представници би требало да иду у Брисел и тамо траже подршку, јер без тога неће изазвати никакву промену", рекао је Јакшић.

         Потписници документа Споразум са народом најавили су да ће 13. априла у Београду организовати велики народни протест уколико њихов захтев одлазак актуелног режима и организовање слободних избора на свим нивоима, не буде испуњен у наредних 30 дана.

         „Доста је понижавања грађана Србије. Немамо више времена за чекање. Време је да актулени режим оде да би грађанима било боље", саопштио је јуче Савез за Србију.

         Они су затражили и одржавање избора на свим нивоима који ће се одржати након 6-9 месеци у којима би медији били слободни и током којих би били испуњени остали заједнички захтеви опозиције за фер и поштене изборе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари