Дрецун: Не пристајемо на трампу - чланство Косова у УН за Заједницу српских општина

ТВРДИ ДА БЕОГРАД НЕЋЕ ПРИСТАТИ НИ НА ШТА ШТО ЈЕ ИСПОД ЊЕГОВИХ „ДОЊИХ ГРАНИЦА“

  • Западне земље разматрају опцију измене формата дијалога Београда и Приштине. Један од модела о којем се размишља је да се у преговоре укључи више посредника и да се на брзину издејствује оно што је за Србију неприхватљиво

        СРБИЈА неће прихватити чланство Косова у Уједињеним нацијама у замену за Заједницу српских општина, изјавио је данас председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун и поновио да је долажење до компромиса путем дијалога једино прихватљиво решење.

        „Било какав притисак или план да се Србија натера да поступи противно дефинисаним доњим границама једноставно је осуђен на неуспех. Наравно да је став западних земаља које су признале Косово као државу такав да би они желели да ми признамо ту самопроглашену државу и да она постане чланица Уједињених нација. Сви ови натписи (у медијима) који говоре о некаквим понудама једно за друго су заправо покушај да се покаже да се Србији нуди све за ништа и то, наравно, није прихватљиво”, рекао је Дрецун за Први програм Радио Београда.

        Медији су претходно пренели да западне земље разматрају опцију измене формата дијалога Београда и Приштине.

        Како се наводи, један од модела о којем се размишља је да се у преговоре укључи више посредника и да се на брзину издејствује оно што је за Србију неприхватљиво.

        „Ми оно што нудимо јесте да се седне за преговарачки сто и да се постигне компромисно решење за коначни статус Косова, све друго је изван онога што ће Србија прихватити”, нагласио је Дрецун.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари