Ђурић: НАТО би – по резолуцији 1244 – требало да разоружа „војску Косова“

ПОВОДОМ ЗАБРАНЕ КОШАРКАШИМА ПАРТИЗАНА: СРБЕ ПОКУШАВАЈУ ДА ЗАТВОРЕ У ГЕТО

         ДИРЕКТОР Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић је вечерас изјавио да је Приштина "обрисала патос" настојањима дела европских представника да Косово укине таксу од сто одсто на српску робу, а рекао је и да је најава формирања војске Косова најдиректније уперена против безбедности Србије и региона.

         "Таква војска служила би искључиво за конфликте са Србима на Косову и Метохији, и штићењу онога што називају независном државом Косова... Србија неће дозволити и неће бити везаних руку уколико било ко покуша да угрози безбедност", рекао је Ђурић за Радио-Телевизију Србије.

         Ђурић је рекао да би Кфор и НАТО по Резолуцији 1244 Савета безбедности УН требало да разоружају ту војску ако буде формирана.

         Рекао је и да је председник Србије Александар Вучић јуче и данас на састанцима с европским комесаром Јоханесом Ханом, и амбасадорима Русије, Кине и САД, указао на озбиљност и опасност ситуације.

         Ђурић је изразио уверење да мере Приштине неће бити на снази уколико сви у међународној заједници буду употребили свој ауторитет.

         Ђурић је рекао да "нема тих врата на која српска страна неће покуцати како би објаснила ситуацију", а то је да "мере и потези Приштине, свакодневне ескалације, имају за циљ да Србе са Косова и Метохије протерају у потпуности, а Србију да натерају да призна једнострано проглашену независност Косова".

         "Србе на Косову и Метохији држе као таоце и врше притисак на Београд. Срби су најобесправљенији народ у Европи данас", оценио је Ђурић.

          Ђурић је осудио забрану уласка кошаркаша београдског "Партизана" на Косово, рекавши да је то "затварање Срба у гето".

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари