Диковић: Формираћемо веће специјалне снаге опремљене и борбеним хеликоптерима

СРБИЈА ЋЕ МОДЕРНИЗОВАТИ РАКЕТЕ „КУБ” И НАБАВИТИ САВРЕМЕНИЈЕ РАКЕТНЕ СИСТЕМЕ

Љубиша Диковић

         НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије (ВС) Љубиша Диковић оценио је да највећи безбедносни ризик за Србију представљају нерешен статус Косова и Метохије и независност коју је једнострано прогласила Приштина.

         Наводећи и да је тероризам светски непријатељ број један који прети и Србији, Диковић је за београдске “Вечерње новости” од среде најавио да ће ВС створити већу формацију специјалних снага које ће, како је рекао, бити најбоље опремљене и имати подршку борбених хеликоптера.

         Говорећи о модернизацији наоружања и војне опреме, он је казао да су за заштиту ваздушног простора Србије у миру али и за наношење удара потенцијалном агресору војсци потребни системи ваздушног осматрања и јављања, ловачка авијација и системи ПВО.

         „То укључује и бомбардерску авијацију, што даје на значају продужењу века авиона 'Орао' и његовој модернизацији. Наша је жеља да набавимо ПВО системе, али само према потребама. План је да уз систем 'Нева' и модернизацију ракета 'Куб', набавимо и неки од модернијих ракетних система”, рекао је Диковић.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари