Дачић: Састанка у Паризу неће бити ако буде јасно да Приштина неће да укине таксе

ДВАДЕСЕТ ГОДИНА ОД ДОНОШЕЊА РЕЗОЛУЦИЈЕ 1244 НАВРШАВА СЕ 10. ЈУНА

* ФАКТИ: Зар није симптоматично да Београд наставак "дијалога" не условљава формирањем Заједнице општина? Зар није индикативно да Александра Вучића, Ану Брнабић и Ивицу Дачића нико не пита зашто инсистирају само на укидању такси?

         МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је питање да ли ће до  састанка у Паризу уопште доћи.

         "Неће га ни бити уколико нема шансе да дође до неког поправљања стања, односно ако нема шансе да се укину таксе", рекао је Дачић, истичући да ће Србија наставити дијалог оног тренутка када приштинске власти укину таксе.

         Он каже да француски предсједник Емануел Макрон и Меркелова, али ни Србија, неће дозволити да их премијер самопроглашеног Косова Рамуш Харадинај вуче за нос.

         "Ми смо спремни на компромис, хоћемо договор. Ако друга страна то не жели, ми не можемо да идемо против националних и државних интереса", рекао је Дачић.

         Он је навео да ће редовна седница Савета безбедности УН о ситуацији на Косову и Метохији бити одржана у понедељак 10. јуна, а да се тог дана навршава 20 година од доношења Резолуције 1244.

         "Ово је добра прилика да се погледа какви су проблеми и шта је постигнуто, али и даље постоје велики, безбедносни проблеми. Србија ће изразити жељу за компромисом", рекао је Дачић.

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари