Дачић: Разговор са Зарзецким био добар - неће бити америчких санкција

АМЕРИЧКА АМБАСАДА У БЕОГРАДУ: ЦИЉ ПОСЕТЕ НИЈЕ БИО ДА САОПШТИ ОДЛУКУ О САНКЦИЈАМА

* Ивица ДАЧИЋ: Пренео сам америчком званичнику да Србија жели отворен однос, да нема шта да крије и да не жели да улази у проблеме са САД

___________________________________________________________________

        ДИРЕКТОР Радне Групе 231 Бироа за међународну безбедност и контролу наоружања Стејт Департмента Томас Зарзецки састао се данас да српским званичницима, а циљ његове посете није био да саопшти одлуку о санкцијама, саопштила је синоћ америчка амбасада у Србији.

        "Зарзецки се данас састао са званичницима Владе Србије у оквиру консултација које обавља са америчким партнерским и савезничким владама широм света у вези спровођења Секције 231 Закона о супротстављању америчким супарницима кроз санкције (ЦААТСА)", наводи се у саопштењу и додаје да "циљ посете није био да се објави одлука о санкцијама".

        САД поздрављају транспарентност коју је показала Влада Србије у вези са својим намерама и активностима.

        "Очекујемо наставак блиске сарадње са Владом Србије како би се обезбедила потпуна јасноћа у вези са пуном применом ЦААТСА и избегли неспоразуми", додаје се у саопштењу.

        Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је данас да је Зарзецки дошао у Београд зато што је његов посао да процени да ли нека земља или компанија треба да се нађу на удару америчких санкција.

        Дачић је рекао да он није дошао само у Србију него у још 60 земаља и да не треба "правити толики спектакл" око те посете.

        Српски министар је пренео америчком званичнику поруку да Србија жели отворен однос и да нема шта да крије и да не жели да улази у проблеме са САД.

        Дачић је рекао да је разговор био конкретан и да неће бити санкција.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари