Дачић: Мета на Вучићу, то није метафора, то је – позив на убиство

„ИМАМ УТИСАК ДА НИКАД НИЈЕ ОБРЧУНА СА ПОЛИТИЧКИМ ПРОТИВНИЦИМА КАО САДА СА ВУЧИЋЕМ“

Миро Церар и Ивица Дачић

* Министар спољних послова подсетио да се у листу "Идентитет" уочи убиства премијера Зорана Ђинђића појавио текст "Ђинђић мета слободног стрелца"  и наставио: „Шта сад ово значи? Да је Вучић мета слободног стрелца или осам слободних стрелаца?!“

___________________________________________________________________

         „СТАВЉАЊЕ мете на некога тешко се може назвати метафором, то је позив на убиство, оцениоје министар спољних послова Србије и лидер СПС-а Ивица Дачић насловне страна НИН-а и Данаса на којима је као мета представљен председник Србије Александар Вучић.

         Додао је да има утисак да се никада неко тако брутално није обрачунавао са политичким противником, као сто се то данас раде са председником Александром Вучићем стављајући мете на њега.

         Навео је да се из дана у дан понављају претње председнику, да му се стављају мете, измишљају и понављају лажи о њему и његовој породици, а да се онда за то говори да је у питању метафора.        

         "Кад ставите мету на неког - тешко да је то метафора, то је позив на убиство", рекао је Дачић на конференцији за новинаре после састанка са словеначким колегом Миром Цераром и подсетио да се у листу "Идентитет" уочи убиства премијера Зорана Ђинђића појавио текст "Ђинђић мета слободног стрелца" .

         "Шта сад ово значи? Да је Вучић мета слободног стрелца или осам слободних стрелаца?!", упитао је Дачић.

         Нагласио је да је стављање мете страшно и недопустиво, да је то медијска и политичка припрема за насиље и да то више није политичка борба.

         "Обавеза свих је да се заложе да се овакво понашање сузбије. Свако ћутање може да значи и одобравање", рекао је Дачић. 

         Политичари, каже треба да се баве политиком, а онај ко призива насиље није политичар и према њему треба да се примењују све одредбе из кривичног Законика и Закона о прекршајима.

         Дачић је рекао да не верује да у Словенији неко неком ставља мету, јер то, каже, превазилази све облике политичке борбе.

         (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари