Дачић: И Папуа Нова Гвинеја поништила одлуку о признању Косова донету октобра 2012.

„НЕ БОРИМО СЕ ПРОТИВ ПРИШТИНЕ ВЕЋ ПРОТИВ ЊЕНИХ МЕНТОРА И ЗАШТИТНИКА“

          МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је Папуа Нова Гвинеја поништила одлуку из октобра 2012. године о признању Косова као независне државе.

         "То је шеста земља која је повукла признање Косова. Тих шест земаља има површину од 800.000 квадратних километара, 25 милиона становника, и има 6 од 193 гласа у УН", казао је Дачић у Суботици на церемонији обележавања годину дана владе.

         Дачић је новинарима показао званичну ноту Папуе Нове Гвинеје и рекао да се често говори да су земље које повлаче признање Косова мале и небитне државе.

         "Како су те земље биле важне када су признавале Косово, а нису важне сада када повлаче ту одлуку", казао је шеф српске дипломатије.

         Он је додао да се Србија не бори против Приштине, већ против оних који подржавају Косово.

         "Не боримо се ми против Приштине. Знате ви против кога се боримо, против њихових ментора и заштитника", казао је Дачић.

         Дачић је прошле недеље рекао да је још једна земља повукла признање Косова, али није желео да каже о којој земљи је реч док не стигне званична нота. Тада је навео да чим нека земља повуче признање независности Косова, у ту државу оду дипломате са Запада и косовски министар спољних послова Косова Беџет Пацоли да је убедјују да не повлачи признање.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари