Чавушоглу: Србија је искрен пријатељ Турске, Вучићева политика - добра за цео регион

ВУЧИЋ: ДО КРАЈА ГОДИНЕ ЈОШ ДВЕ ТУРСКЕ ФАБРИКЕ – У ЛЕБАНУ И ЖИТОРАЂИ

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић разговарао је вечерас у Београду с министром спољних послова Турске Мевлутом Чавушоглуом о билатералним односима, економској сарадњи и о учешћу турских компанија у регионалним инфраструктурним пројектима.

         Вучић је рекао да Србија остаје посвећена даљем унапређењу билатералних односа и сарадње у свим областима од обостраног интереса, као и наставку редовног политичког дијалога на високом и највишем нивоу, саопштио је кабинет председника.

         Чавушоглу је рекао да је Србија искрен пријатељ Турске, а да је Вучићева политика добра за цео регион, наводи се у саопштењу.

         „Србија је искрен пријатељ Турске и оно што Ви радите најбоље је за Вашу земљу, али и за читав регион", рекао је Чавушоглу Вучићу.

         Чавушоглу је оценио да је председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана Србији била одлична и захвалио је Вучићу на личном доприносу у њеној организацији.

         Српски председник је изразио задовољство нивоом билатералних односа, рекавши да је он највиши до сада и да о томе сведочи и велики број размењених посета званичника у протеклом периоду, укључујући посету Ердогана.

         Вучић је навео да "Србија очекује да ће почетак рада Високог савета за сарадњу Србије и Турске, чије је формирање предвиђено заједничком политичком декларацијом приликом посете Ердогана, дати посебно велики допринос даљем јачању односа", додаје се у саопштењу.

         Како се наводи, Вучић је рекао да ће до краја године бити отворене још две турске фабрике, у Лебану и Житорађи.

         „Економија је област којој морамо посветити кључну пажњу. Очекујемо веће присуство турских компанија и повећање турских инвестиција у Србији у наредном периоду", казао је председник Србије.

         Вучић је захвалио Турској која је такође кандидат за чланство у Европској унији, на подршци Србији по питању евроинтеграција, наводи се у саопштењу.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари