Брнабић: Предложићу двонедељну забрану свих врста организованог окупљања

НАЈАВИЛА ДА ЋЕ ПРЕДЛОЖИТИ И УВОЂЕЊЕ ОБАВЕЗНОГ НОШЕЊА МАСКИ СВУДА

* „Разговараћемо сутра или прекосутра и о забрани венчања, рођендана, да не причамо о протестима, у наредне две недеље јер свака врста окупљања представља огроман епидемиолошки ризик

         _______________________________________________________________________ 

        ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић најавила је да ће сутра или прекосутра предложити Кризном штабу да се на целој територији Србије уведе обавеза ношења маске у затвореном простору као и забрана свих врста организованог окупљања на две недеље.

        "Морам да се консултујем са струком али то по мени има смисла јер би свакако у великом проценту смањило проценат новозаражених. Разговараћемо сутра или прекосутра и о забрани венчања, рођендана, да не причамо о протестима, у наредне две недеље јер свака врста окупљања представља огроман епидемиолошки ризик", рекла је премијерка новинарима у Београду.

        Упитана за случај Владимира Ментуса из Института друштвених наука, који је ухапшен током недавних протеста у Београду и осуђен по хитном поступку, премијерка је рекла да јој је у МУП-у речено да је Ментус приведен као део групе која је ометала рад полиције и вређала њене припаднике.

        "Све остало је одлука суда а ја не могу да се мешам о судске одлуке, не могу да утичем на њих. Нисам права адреса за одговор на питање зашто је суд донео такву одлуку", казала је Ана Брнабић.

        Говорећи о вакцини против корона вируса, она је рекла да не располаже кредибилним информацијама о вакцини које би могла да изнесе јавности.

        "Србија је донирала више од два милиона евра кроз Европску комисију за истраживање вакцине али се плашим да ћемо кампањом неповерења имати озбиљан проблем колико ће људи хтети да се вакцинише. Зато молим све још једном да се не шири то неповерење. Већ је кренула озбиљна кампања и против вакцине за сезонски грип, што је јако опасно", казала је премијерка.

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари