Брнабић поручила Тачију и његовима: Оканите се Прешева, Медвеђе и Бујановца

СРБИЈА ЈЕСТЕ И БИЋЕ ФЛЕКСИБИЛНА, СТРПЉИВА И ТОЛЕРАНТНА, АЛИ – СВЕ ИМА СВОЈ КРАЈ“ 

         ПРЕМИЈЕР Ана Брнабић поручила је данас представницима привремених власти у Приштини да престану да причају о Прешеву, Бујановцу и Медвеђи и да се окану централне Србије, и истакла да треба да се разговара о томе да ли можемо да дођемо до компромиса који би обезбедио дугорочну нормализацију односа Београда и Приштине.

         Брнабић је тиме одговорила на тврдњу косовског председника Хашима Тачија да је добио подршку председника Француске Емануела Макрона да Београд и Приштина што пре постигну обавезујући споразум, са „реалном могућношћу корекције границе што подразумева припајање Прешева, Медвеђе и Бујановца територији Косова”.

         Она је рекла да ту изјаву и не може нешто нарочито да кометарише, јер су Тачијеве изјаве, као и других представника приштинских власти, сваки дан другачије и у међусобној супротности.

         Тиме се, како је рекла, показује као истина оно што је и сама говорила за приштинске власти - да ми немамо са друге стране стола, некога са ким можемо да разговарамо, а да можемо да очекујемо да ће урадити оно што каже.

         „Молим да прекину да причају о Прешеву, Бујановцу и Медвеђи зато што то никакве везе са животом нема и молим да се не иде даље на територију централне Србије”, рекла је Брнабић.

         Поручила је да Србија јесте и биће флексибилна, стрпљива и толерантна, али да све има свој крај.

         „Молим вас да се оканете централне Србије и да разговарамо о томе да ли можемо да имамо компромис који може да обезбеди дугорочну хармонизацију односа Београда и Приштине.

         Подвукла је да су врховне вредности Србије слобода и мир и да ћемо се ми трудити да задржим мир шта год да се дешавало, али да не треба даље да се прича о територијама централне Србије, јавља Танјуг.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари