Брнабић: Ни ја ни мој брат не стојимо иза откупа дуга „Гоше“

„СЛЕДЕЋИ ПУТ ЗА СВЕ ШТО ЖЕЛИТЕ ДА ИЗНЕСЕТЕ КАО ОПТУЖБЕ - ОПТУЖУЈТЕ МЕНЕ“

  • „Такве оптужбе су удар на мене и Владу Србије, а не на мог брата. Али, он трпи као и његова породица. Немоћна сам и не знам како да се борим против тога. Страшно ми је и да демантујем такве ствари“
  • Најавила да ће Влада повећати неопорезиви део зараде, што ће бити урачунато и у буџет за наредну годину. Није казала колико ће износити неопрезиви део зараде, који је сада 11.790 динара, али је истакла да повећање неће бити безначајно
  • Коментаришући најаву продаје Комерцијалне банке, Брнабић рекла да о томе Влада Србије свакодневно разговара са сувласницима те банке - Европском банком за обнову и развој (EBRD) и фондом IFC: „Тражимо решење у најбољем интересу за Србију, а план сувласника банке је да се у приватизацију крене до краја ове године“

        ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић негирала је данас оптужбе да она или њен брат стоје иза откупа дуга смедеревске фабрике шинских возила „Гоша“.

        Она је новинарима у Београду казала да њен брат има транспарентан посао, да ради у мултинационалној компанији, као и да је све чиме се бави под лупом те компаније, свих клијената и кредитора.

        „Такве оптужбе су удар на мене и Владу Србије, а не на мог брата. Али, он трпи као и његова породица. Немоћна сам и не знам како да се борим против тога. Страшно ми је и да демантујем такве ствари“, рекла је премијерка Србије.

        Брнабић је казала да није чак ни чула инсинуацију која би доказала да су те оптужбе истините.

        „Не може бити лакше него проверити некога као што је мој брат.... Мислим да је ово недостатак политичког морала и политичке одговорности“, казала је Брнабић.

        Навела је да је о свему сазнала док је била на службеном путу у Мароку, истичући да јој је било јако тешко због свега.

        „Чула се тада са братом, који има породицу и двоје малолетне деце, која читају да је њихов отац криминалац, да поред кума Александра Вучића стоји иза свих најмутнијих послова у Србији“, рекла је Брнабић.

        Апеловала је на политичку и моралну одговорност и замолила све да се њена породица више не напада.

        „Следећи пут за све што имате да оптужите - оптужите мене“, додала је она.

        Брнабић је, иначе, најавила да ће Влада повећати неопорезиви део зараде, што ће бити урачунато и у буџет за наредну годину.

        Брнабић новинарима на представљању „Беле књиге“ Савета страних инвеститора у Србији није казала колико ће износити неопорезиви део зараде, који је сада 11.790 динара, али је истакла да повећање неће бити безначајно.

        Премијерка је рекла да ће то бити велики подстицај за привреднике, поготово што ће од идуће године бити повећана минимална цена рада за 350.000 радника, а истовремено ће допринети смањењу рада на црно.

        Коментаришући најаву продаје Комерцијалне банке Брнабић је рекла да о томе Влада Србије свакодневно разговара са сувласницима те банке, Европском банком за обнову и развој (EBRD) и фондом IFC.

        „Тражимо решење у најбољем интересу за Србију, а план сувласника банке је да се у приватизацију крене до краја ове године“, рекла је премијерка.

        Према њеним речима, Влада Србије није још одлучила да ли ће Телеком Србије бити приватизован.

        „Анализира се најбољи модел за продају Телекома. То за Владу није било најважније, било је других приоритета, попут Галенике“, казала је Брнабић и додала да је задовољна продајом Галенике јер је та фармацеутска фабрика добила кредибилног власника, озбиљну инвестицију и социјални програм.

        Навела је да очекује да Галеника постане профитабилно предузеће.

Поповић ми је рекао да нема офшор фирме

        Премијерка Ана Брнабић данас је изјавила да је са министром за иновације и технолошки развој Ненадом Поповићем разговарала о случају „Рајски папири“ и да јој је он потврдио да нема офшор фирме.

        „Поповић ми је рекао оно што је навео и у саопштењу где је тврдио да нема офшор компаније“, казала је Брнабић новинарима.

        Она је на питање - да ли постоји основ за моралну одговорност Поповића због навођења његовог имена на списку људи који избегавају плаћање пореза преко фирми у земљама које су „порески рајеви“ - казала да не сматра да постоји разлог за то.                      

        Премијерка је позвала надлежне државне органе да реагују у том случају ако за то имају основ.

        За време мандата ове влада, према њеним речима, биће донет закон о пореклу имовине.

        „То је веома важан закон и о његовој припреми разговарам са министрима“, казала је Брнабић.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари