Баскервил: Србијо, чим неки амбасадор покуша да ти диктира - учини то јавним

ИНТЕРВЈУ ФАКТИМА СТИВЕНА БАСКЕРВИЛА, ПРОФЕСОРА „ПАТРИК ХЕНРИ“ КОЛЕЏА ИЗ САД

Стивен Баскервил

  • Био сам у Пољској, Чешкој, Румунији и Русији. Волим источну Европу, ту сам се оженио и живео. Србијом сам био фасциниран, али до сада нисам долазио
  • Уништити породицу у некој земљи значи држати ту земљу у сталном сиромаштву и у зависном положају према онима који дају новац и другу помоћ. Али, то што се њима удели, то није развој, него полуга за подређивање
  • Већина НВО у Србији и другим земљама централне и источне Европе се финансира из фондација и од влада земаља западне Европе и Северне Америке. То су НВО које промовишу феминизам и радикалне сексуалне идеологије. Нису невладине, како се представљају, већ под утицајем других влада
  • Обамина администрација је преко спољне политике гурала сексуални радикализам и сексуална питања. На челу је била државни секретар Хилари Клинтон

        СТИВЕН Баскервил, професор политичких наука на Патрик Хенри колеџу из САД, водећи ауторитет за питања развода, старатељства и породичних судова, одабрао је Србију за једну од дестинација где је промовисао своје књиге Нове политике секса и Стављен под старатељство.

        За Србију се није определио случајно, већ је желео да упозори на механизам којим ће се и код нас, као и у другим земљама које подлежу тоталитаризму, разорити институција породице ради потпуног потчињавања транснационалним интеграцијама.

        Механизам је веома једноставан: под спољним притиском, уз запажену улогу западних амбасада, и уз обимну корупцију елита, уводе се закони којима се у име заштите породице, она растаче; када је породица као основна јединица економске производње уништена и кад су разорени односи мушкарца, жене и деце, они постају само појединци којима управља држава, односно корумпирана елита која не полаже рачуне свом народу него онима од којих новац стиже у виду тзв. помоћи, а то су - УН и ЕУ.

        Наступајући у Београду и Новом Саду, на предавањима и семинарима које је организовао београдски Институт за европске студије, Баскервил је упозорио да се и Србија увлачи у мрежу глобалног тоталитаризма и да сарађујући са ЕУ морамо да будемо веома опрезни јер нису сви закони које препишемо из ЕУ на корист нашег народа.

        Примера ради, у јуну ове године је ступио на снагу Закон о спречавању насиља у породици, који је, како је оцењено на једном од поменутих скупова, овластио социјалне раднике да буду оно што су до сада могле само судије и судови, а што за последицу има да се супружници без суђења, одбране и судске пресуде удаљавају из својих породица само на основу притужбе односно пријаве другог супружника, на основу одлуке социјалних радника.

        - Ма колико то била добра превенција у случају реалног насиља, то је и добар простор за манипулацију. Толико, да постоје основе да се мисли како је закон тако и скројен, не да би заиста штитио од насиља, него да би послужио за насиље над породицом, за њено перфидно разбијање. Наиме, сва правосуђа на свету већ имају законе који кажњавају насиље, свако насиље. Зашто онда посебно уводити закон о породичном насиљу? Па, тај закон ради управо супротно- упропаштава породицу.

        У вашем је законодавству само прекопирано оно што се већ ради у западној Европи и Северној Америци. Карактеристика тих закона је да дефинишу породично насиље веома широко: да би нешто било проглашено насиљем нема потребе за физичким контактом, то може бити увреда или и мање, и нема никакве везе са оним што насиље у класичном смислу значи.

        Ови закони охрабрују супружнике да приликом развода износе лажне оптужбе и да на основу њих, један супружник, а то је најчешће отац, буде потпуно удаљен из породице. Не само разведен, него и раздвојен од деце. Последица примене овог закона није оно што би било нормално у случају насиља - месеци или године затвора, него уклањање супружника из породице, дома и од деце. Сврха је очигледна: удар на породицу.

        Постоји и друга последица, системска, а то је да уведете систем у коме неко може да буде кажњен без правосудног процеса, презумпције невиности или доказа!

        • Како је то могуће од твораца либералног демократског Запада који формално заговара право на фер суђење? Зар осуда без суђења није једна од основних карактеристика тоталитаризма?

        Јесте. То је тоталитаризам. Још једна важна одлика је то што тоталитаризам задире у приватни живот и његов најинтимнији део -породицу. Не постоји тоталитарнија ствар него да упаднете у нечији дом, растурите породицу и узмете децу. Ви више не управљате својим личним животом!

        • Ко управља?

        Правни систем, односно социјалне службе под изговором заштите деце преузимају контролу над сваким чланом домаћинства појединачно. Пошто су се за то створили предуслови, тако што је ослабио традиционални морал и улоге фамилије, цркве и вере, у тај вакуум су угуране социјалне службе, иако оне немају адекватно и неопходно правничко образовање.

        • Каква је улога НВО сектора у стварању тих предуслова, али и у реализацији тоталитаризма у свим погођеним друштвима, па и у српском?

        Добар део овога о чему причамо је идеолошки мотивисано радикалним идеологијама које промовишу разне невладине организације. А већина НВО и у Србији и другим земљама централне и источне Европе се финансира из фондација и од влада земаља западне Европе и Северне Америке. То су НВО које промовишу феминизам и радикалне сексуалне идеологије. Нису невладине, како се представљају, већ под утицајем других влада.

 

        • Којих конкретно?

        Финансирају их ЕУ, влада САД - у чему посебну улогу имају амбасаде. Иза многих од поменутих мера стоји влада Норвешке.

        • Зашто циљано уништавају (српску) породицу као институцију?

        Зато што она, баш као и религија и црква, служе да ограниче власт државе. Поменутим центрима моћи није довољно да имају лојалне политичаре у некој земљи већ морају да стекну контролу над понашањем људи. Зато према земљама источне Европе, где су још јаке хришћанске вредности, имамо непријатељски расположене медије и НВО. Пољска и Мађарска се опиру политици ЕУ, па видимо како се медији и разне НВО непријатељски односе не само према владама ових земаља, већ и према њиховим народима!

        • Вратимо се на улогу коју у свему томе имају амбасаде, укључујући ове у Србији...

        Знао сам да је добар део Обамине спољне политике било „гурање“ LGBT права. То се нарочито видело у именовању амбасадора. У Србији сам сазнао како су се ове директиве спроводиле у пракси, што је, наравно, недолично, јер посао амбасадора не укључује мешање у унутрашњу политику домаћина.

        • Како зауставити то мешање амбасадора у наше унутрашње ствари?

        Морате њихов притисак учинити јавним, мора се сазнати да се то дешава. Американци се могу узрујати ако сазнају шта - односно како - ради њихова спољна политика. Американци подржавају промоцију слободе и демократије, али нису свесни које се вредности заправо промовишу. Једно је охрабривати демократију, а друго подржавати једну страну у унутрашњем сукобу земље домаћина - већина Американца би се томе противила. Као што им јесте засметало кад су сазнали колико је Обамина администрација преко спољне политике гурала сексуални радикализам и сексуална питања. На челу је била државни секретар Хилари Клинтон.

        Сада је дошао Трамп. Морате да учините да се чује да вам сметају страни амбасадори и страни званичници који вам се мешају у унутрашња питања. Тада ће бити одговора!

        • Шта се може учинити да би се поправило стање настало досадашњим гурањем радикалних политика?

        Морају се промовисати друге вредности, као што је породица и локална заједница, комшилук. Од тоталитаризма ће нас заштитити само интегритет породице, чињеница да постоји сфера приватног живота у који држава нема право да се меша, право родитеља да сами одлучују о васпитању и образовању деце. Исто тако, држава мора да поштује право човека да буде верник и ван своје куће.

        Хилари Клинтон је рекла да деца припадају држави. Али, то није истина, држава не полаже право на нас, јер смо ми одговорни и другима, а не само држави. Одговорни смо Богу, народу, породици...

        Кад су људи почели да игноришу Бога и веру, настао је вакуум, држава је постала Бог и отац, а на место религије су дошле секуларне идеологије: марксизам, феминизам, хомосексуализам итд.

        • Чиме оне служе тоталитаризму? Која је практична последица тих идеологија? То нису културе продужавања живота.

        Прво, одузимањем права од породице и родитеља, контрола над децом се даје другима: влади, држави... хомосексуалним паровима.

        Друго, у праву сте, последица је популациона контрола. Седамдесетих смо имали еколошку политика која је говорила да је потребна редукција популације, а сада имамо ствари као што је LGBT.

        • Србија на путу ЕУ интеграција усваја законе који су део те агенде? Колико нас ЕУ заправо угрожава?

        Морате се чувати! Активности ЕУ (али и УН) поводом сексуалних питања су много веће него што се о томе говори по медијима! Испод радара, под крилатицом људских права или једнакости и недискриминације, званичници ЕУ се јако много баве питањем породице, и - немајући уопште компетенције за то - уплићу се у ствари као што су породични закони и слично, иако би то требало да буде унутрашње питање држава чланица.

        Породична питања су већи део онога што ЕУ ради. Ако хоћете да идете у ЕУ, морате да имате односе са њом. Узмите оно што ваља, али останите чврсти на прерогативима српског суверенитета и унутрашњих питања (а међу њима су и она која се тичу породице). То не спада у надлежност ЕУ, него Србије.

        Погледајте како се боре Пољска или Мађарска. И морате да будете опрезни, јер ЕУ нуди добре ствари, као што је новац. Али, он онда постаје полуга којом се ЕУ меша у ваше унутрашње ствари. Тако федерална влада САД „заврће руку“ владама држава да раде оно што она хоће. Морате бити чврсти и одлучни да одбраните вредности које су важне за Србију.

        • Па ипак, у Србији и другим српским просторима је дуго наметана политика растакања нације и националног интереса уз - или кроз - јаке кампање за промовисање вредности глобализације односно за промовисање евроинтеграција и евроатлантских интеграција... а ту људи престају да првобитно буду припадници свог народа и себе прво виде као део неких мањих група која се боре за своја права, од сексуалних, па надаље... и тек у неки трећи, четврти план стављају народну припадност, вредности свог народа, односно своје земље...

        Да, узнемирујуће је то повезивање људи у транснационалне групе које су дефинисане идеолошки. Имали смо претпоставку да је патриотизам деструктивни тоталитаризам и да изазива рат, иако су ратове у 20. веку изазвале транснационалне идеологије, бар колико национализам. Опасно је окарактерисати национализам и патриотизам као нешто што је лоше само по себи, јер се онда отварају врата транснационалним идеологијама, а оне, уместо да буду интегративне, доводе до - поделе друштава.

        Зато сам почео да много више ценим националну државу. Не говорим о фанатичном национализму - фашизму, него о патриотизму, јер он као своје наслеђе нуди заштиту локалне заједнице, породице и појединаца од моћи државе и транснационалних организација. А то је важно јер у данашњем свету те транснационалне организације постају све моћније.  

        • Да ли је опасност од нарастајуће моћи транснационалних организација тема за УН?

        Те исте УН, кад се погледају њихове активности испод оног радара који бележи њихово заузеће за очување мира, често наступају непријатељски према породици. Под паролом развоја, УН иду у земље у развоју и у њима, слично као и у Европи, користе новац да би ослабили традиционалне вредности тих народа, њихову религију и друго. Чак праве такве развојне пројекте који растурају породице и раздвајају жене и децу од мушкараца. Имају програме - као што је и у Србији случај са, на пример, питањем породичног насиља, и имају пројекте, у оквиру којих издвајају жене и дају им новац са директним циљем да маргинализују, одстране мушкарце и поделе породицу.

        А погледајте Запад! Наше индустријски развијене земље. Ми смо се развили због - породице. Породица је основна јединица економске производње. Породичне економије су била места на којима је почела производња и оне су те које су створиле модерне економије.

        Уништити породицу у некој земљи значи држати ту земљу у сталном сиромаштву и у зависном положају према онима који дају новац и другу помоћ. Али, то што се њима удели, то није развој, него полуга за подређеност. Економски развој се постиже организовањем породице, заједнице и производних јединица. А не удељивањем новца.

        • Ту је незаобилазна и глобална корупција на коју је указао министар Ивица Дачић у Њујорку, кад је рекао да од новца који стигне, део оде јер је обавеза корисника помоћи да ангажује скупе консултантске куће (наравно, са Запада)...

        Цео програм помоћи је заправо под критиком, јер добар део новца иде на финансирање корупције. И то на корумпирање елита. Опет ћу да истакнем да се ми на Западу нисмо развили ни уз чију помоћ, него тако што смо сами стварали производњу. Развили смо и слободу, и то тако што наше владе добијају новац од нас, од пореза, а не од спољне помоћи, или од нафте и сличног. Од кога влада добије новац, њему полаже рачуне.

        Хоћу да кажем да онај народ који добија помоћ, није само осуђен на то да се неће развити, него ће још и пропадати преко дејства разних полуга, у које спадају и закони који се баве породицом.

        • Шта сте још хтели да поручите нашем народу?

        Моји родитељи су били владини службеници, одрастао сам као атеиста, а касније сам постао верник и усвојио хришћанске вредности за које се сада борим. Био сам у Пољској, Чешкој, Румунији и Русији. Волим источну Европу, ту сам се оженио и живео. Србијом сам био фасциниран али до сада нисам долазио. Био сам у Хрватској. На основу свега што сам имао прилике да видим, желим да вам поручим да нисте сами. У том смислу, волео бих да видим више пријатељства између Босне, Хрватске и Србије јер су ваши народи верници и имају вишу заједничког између себе него што имају њихове елите. И на западу имате пријатељске народе, иако то медији не показују.

        • Да ли је раније, у традиционалним системима вредности, било оволико насиља у породици и друштву и која је улога медија у овом феномену?

        Знате, посао медија је да истражују корупцију и злоупотребу власти, али то више не раде...

        Медији се баве тиме што шире токсичну културу путем ријалити програма и људе преображавају у агресивније.

        И раније је било породичних проблема, али су се решавали уз помоћ фамилије, комшија, људи који са нама иду у исту цркву или свештеника. То су биле неполитичке и неагресивне интервенције, то је била морална обавеза свакога од нас: ако постоји проблем у породици, хајде да га решимо, јер је он и наш проблем. А данас се само каже: „што се ти мешаш, то није твоја ствар“. И онда наша породица постаје ствар жандарма. Сада морамо да уложимо напор да ствари преокренемо, јер тај жандарм долази уз одређену цену.

        Диана Милошевић

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Водканов's picture
Водканов 15:01 16.12.2017.

  • +3
Voting is closed.

Пустите сад амбасадоре, људи раде свој добро плаћени посао!
Него, да Вучић пита Путина шта је мислио са следећом реченицом изреченом на великој конференцији за новинаре у Москви пре два дана:
Путин:
Tamo su zaista formirane jedinice milicije koje su spremne da odbiju bilo kakve vojne akcije protiv Donbasa. Mi smatramo da to odgovara interesima ljudi koji žive na toj teritoriji, zato što će se tada tamo dogoditi pokolj gori od Srebrenice"!

Опрем Добро's picture
Опрем Добро 18:05 16.12.2017.

  • +16
Voting is closed.

24. марта 1999. године изврешен је удар НАТО пакта на тада суверену Савезну Републику Југославију под изговором (pretext) спречавања наводне хуманитарне катастрофе на КиМ налик на дешавања из ратова деведесетих на просторима бивше СФРЈ и у Сребреници. Противно свом статуту, кршећи повељу Уједињених Нација, НАТО пакт први пут у својој историји извршава агресију на једну суверену државу и настали дискурс користи за промену у сопственој доктрини и у низу случајева који следе.

Е сад, балване, размисли ти мало шта је то и коме поручио Путин том изјавом и која права за себе и Русију задржава и да ли то нама Србима одговара или не.

Ономе коме је посао да то зна он то и зна.

Види овако, Балроже, немој се бавити стварима које не знаш и не разумеш јер да ме не мрзи резмонтирао бих те као маче мушкатлу дискусијом на било коју тему на овом порталу.

И на крају, Ти би стварно рекао шта је то што Теби заиста код Путина смета без увијања у разне идиотлуке и имбецилности које везе са мозгом немају али имаш проблем што твоје "мишљење" није популарно те спада под дефиницију ултрас, стормфронтовац, прљави мали фашиста.

Ај у здравље! :-)

mrljavko's picture
mrljavko 23:48 17.12.2017.

  • +3
Voting is closed.

Vodkanov, kako samo mangupski ti povezujes stvari. Ako su te tvoje argumentalne asocijacije na tom nivou, onda je jasno kolike su tvoja demagoska logika i agresivnost. Tu nema ni trunke zbunjivanja. Tvoj nastup je drskost jednoga salabajzerluka okrenutog jednoj strani, jednoj doktrini i jednoj umnoj tvrdoglasavosti. Tvoje “naivno” pitanje nema ama bas nikakve adekvatne veze sa prikazanim tekstom. Tekst je daleko umniji od tvojega prostackog pitanja. A da je prljavo, prljavo je.
Ako imas sta da kazes, onda komentarisi po elementima teksta, slazuci se ili kritikujuci, a ne koriscenjem tvojih prljavih niskih udaraca i deformisanih aspiracija koje su potpuno iscasene u ondnosu na temu teksta. O drugim pitanjeima diskutuj onda kada je tome vreme i tamo gde je tome odgovarajuce mesto, jer niko te na pr. iznebuha povodom tvojeg komentara na tekst, ne upita “zasto te je majka takvog rodila, i zasto si takvog kakav si”, kao sto to ti radis.
Inace intervju sa Baskervilom je sadrzajan i ako sve i ne prihvatamo u svim detaljima, daje povod za dobro razmisljanje, jer se radi o stvarima koje imaju veoma dubok odraz na drustvo. Bilo na kojoj strani da je covek, ideje humanosti i pratece dileme koje se tu upravo provlace su od vitalnog znacaja, bez obzira sa koga se nivoa posmatraju. U svaskom slucaju, globalizam se direktno uklapa u interese filozofije kapitalistickog eksplataconog ustrojstva sveta i ne bi bio red da nadvlada humani osecaj danasnjeg coveka. Bar danasnjeg, a za buduce robote, koja briga. Ratovi i cistke mogu da odnesu i mnoge zivote i ljude, ali je daleko znacajnije da duh onoga sto ostane posle, ma koliko ostalo, bude zdrav. Drustvena prikrivena i formalizovana celovitos, kao sto to globalizam sagleda, krije opasnost neprimetnog truljenja duha na sirokom planu, u korist jedne ljudske elitne otudjenosti i u korist jedne kapitalne doktrine "profita", mimikrijom laznih “sloboda” po svasku cenu .

Slobodanka's picture
Slobodanka 19:29 16.12.2017.

  • +15
Voting is closed.

Socijalni radnici u Srbiji uz prisustvo milicije počeli su da oduzimaju i našu decu!

Svi smo mi porodica Trkulja: ustanimo u odbranu dece. -

U svojoj pesmi „Nebeska Liturgija“ Sveti vladika Nikolaj proriče šta će biti sa Srbima kad otpadnu od Boga:“Još zaveza ruke u Srbina,/ da ne smije radit’ van kuluka;/ Niti sesti, niti hljeba jesti/ bez satanske gorde zapovesti;/ Niti svoju decu svojom zvati, /nit slobodno mislit’ ni disati.“
I to vreme je došlo. I na naše se oči zbiva. Devojčica od šest godina, Marija Trkulja, oduzeta je svojim roditeljima od strane Centra za socijalni rad, i roditelji ne mogu da je vide. Ovaj zastrašujući slučaj, koji još traje, pokazuje kuda ide Srbija pod vlašću EU integratora i kompanije, kojih bi se, kako reče Nikolaj, „marva zastidjela i veprovi divlji posramili“.(1)

Srbiju, negda pravoslavnu zemlju, čeka strava novog ropstva: porodica Trkulja je samo među prvima na udaru. Jer, ova vlast je spremna da širom sveta prodaje našu decu.(2)

ŠVEDSKI STANDARDI OTIMANJA DECE ...
NORVEŠKA PROTIV MAJKI ...
SLUČAJ PRIKAZČIKOV
Sve o čemu čitate je, u stvari, sistem. Što je u Švedskoj i Norveškoj, biće i u Srbiji. Jer to je ozbiljan, temeljno postavljen, sistem, prava zamka za čoveka...

U TOM LUDILU IMA METODE (ŠEKSPIR)
Naravno da ništa od ovoga nije slučajno. Reč je o globalističkom neototalitarizmu koji se nameće širom sveta. Unutrašnja kultura porodice može da postane kočnica za formiranje novog čovek globalizma, roba koji ropski radi a zatim bezumno troši...

http://www.vidovdan.org/2017/11/19/svi-smo-mi-porodica-trkulja-ustanimo-...

Лазар's picture
Лазар 22:08 17.12.2017.

  • +3
Voting is closed.

Бојим се да судбина несрећне породице Тркуља неће бити редак случај у поробљеној Србији. Ако се Срби не тргну и не супротставе, антинародна, бандитска и педерско лезбијсла алијанса која влада Србијом ће довршити посао до краја. Људи моји, морамо схватити само једну малу, лако разумљиву чињеницу над чињеницама - НАША ДЕЦА СУ НАША А НЕ ДРЖАВНА!!! Који дебил у "држави сме да тврди да МОЈЕ ДЕТЕ НИЈЕ МОЈЕ и да неко тамо, који по свом ЛБГТ опредељењу никада порода неће имати, може желети мом детету нешто боље од мене самог. Сво лицемерје криминалне ЛБГТ владајуће алијансе видимо у односу према родитељима у стању социјалне потребе и ситуираним хранитељским породицама. То је страва и ужас. Када би сиромашни родитељи добили САМО ТРЕЋИНУ средстава коју неоправдано добијају "хранитељи", могли би без проблема да брину о својој деци. Међутим, сиромашнима се не даје ништа а деца им се уз помоћ полиције отимају. (а ту полицију ваљда плаћамо за паметније послове, или сам опет у заблуди)

linpingping1314's picture
linpingping1314 11:39 31.12.2017.

  • +0
Voting is closed.

coach outlet
uggs outlet
cheap ray ban sunglasses
cheap nfl jerseys
longchamp handbags
polo ralph lauren outlet online
adidas
michael kors outlet
pandora jewelry
oakley sunglasses
michael kors
moncler outlet
ray ban sunglasses
nike outlet
coach outlet store
cheap uggs
christian louboutin
ray ban sunglasses
louis vuitton outlet online
coach outlet
mulberry uk
adidas yeezy
louis vuitton outlet online
louboutin shoes
the north face
ugg outlet
yeezy boost
supreme clothing
ugg boots
ugg outlet
kate spade outlet store
ugg shoes
louis vuitton outlet store
ugg boots
ugg outlet
timberland boots
polo ralph lauren outlet
ugg outlet
coach factory outlet
michael kors outlet
adidas yeezy
pandora jewelry
cheap ray ban sunglasses
ugg outlet
ugg sale
tory burch outlet
cheap nfl jerseys
philipp plein shirt
coach factory outlet
ugg boots
adidas yeezy
ray ban sunglasses discount
ugg boots
pandora store
red bottom shoes
coach outlet
ugg ustralia
ralph lauren outlet
jordans
canada goose uk
valentino shoes outlet
michael kors outlet
cheap ray ban sunglasses
coach outlet
burberry outlet canada
coach factory outlet online
adidas shoes
tory burch outlet store
michael kors outlet store
canada goose sale
michael kors handbags
polo ralph lauren outlet
ralph lauren uk
moncler outlet
canada goose
kate spade outlet
kate spade
coach outlet
louis vuitton outlet
michael kors outlet
ugg boots
polo ralph lauren outlet online
hermes handbags
cheap jordans
coach outlet
ugg boots
uggs
michael kors outlet clearance
fitflops
canada goose outlet
air jordans
pandora outlet
burberry
nike air max
michael kors outlet
ralph lauren
ugg boots canada
canada goose
canada goose sale
ralph lauren outlet
mbt shoes
ralph lauren uk
fitflops sale clearance
burberry sale
coach canada
ugg boots
canada goose coats
adidas nmd
air jordans
ralph lauren outlet
yeezy boost
moncler coats
coach outlet online
nike shoes for men
pandora
longchamp uk
coach outlet
ralph lauren sale clearance
cheap jordans
air max 97
canada goose uk
nike outlet store
adidas yeezy
kate spade handbags
cheap ray ban sunglasses
ray ban sunglasses
air max 2017
cheap uggs
adidas nmd
longchamp outlet online
coach outlet
adidas campus
moncler jackets
tory burch outlet
canada goose sale
coach outlet store
adidas shoes
cheap nfl jerseys
ugg outlet
coach handbags
cheap ray bans
ferragamo shoes
cheap uggs
supreme clothing
ralph lauren outlet
ugg boots
pandora charms
coach factory outlet
ugg outlet
hermes handbags
canada goose jackets
uggs outlet
adidas yeezy boost
coach bags
cheap jordans
oakley sunglasses
ugg boots
ugg outlet store
polo ralph lauren outlet online
fitflops
polo ralph lauren outlet
canada goose outlet
canada goose jackets
louis vuitton outlet
pandora charms
toms outlet
michael kors outlet clearance
polo ralph lauren outlet online
north face jackets
oakley sunglasses sale
adidas shoes
supreme new york
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet
ray ban sunglasses
pandora charms sale
adidas superstar
ralph lauren outlet
oakley sunglasses
canada goose outlet
nike zoom
ugg outlet
air jordan shoes
pandora charms sale clearance
adidas yeezy
michael kors factory outlet
pandora jewelry
christian louboutin outlet
michael kors outlet
adidas outlet
cheap jordans
canada goose outlet
michael kors handbags
ugg boots
louis vuitton outlet
ralph lauren outlet
birkenstocks
polo outlet
yeezy 350 boost
coach factory outlet
pandora charms
ugg boots
red bottoms shoes
michael kors canada
michael kors outlet online
coach factory outlet
ultra boost
canada goose uk
coach factory outlet
pandora outlet
oakley sunglasses
coach canada
coach outlet
nike shoes
timberland boots
canada goose jackets
adidas yeezy boost
north face outlet
moncler jackets
ralph lauren uk
pandora charms
timberland outlet
nike shoes
pandora charms
pandora jewelry outlet
canada goose outlet
nmd shoes
coach outlet
kate spade outlet store
nike outlet online
ugg outlet
fred perry polo
doudoune moncler
coach outlet
coach factory outlet
fred perry
jordan shoes
north face outlet
coach factory outlet
ralph lauren outlet
canada goose
nike outlet
cheap jordans
coach outlet
coach factory outlet
ugg boots for women
christian louboutin outlet
ugg outlet online
cheap oakley sunglasses
adidas outlet
north face outlet
jordan shoes
coach outlet store
red bottoms
ugg outlet
uggs
canada goose uk
canada goose outlet
michael kors outlet online
christian louboutin outlet
canada goose outlet
hermens bags
birkenstock sandals
air jordan shoes
canada goose clothing
canada goose outlet
mbt shoes
canada goose outlet
canada goose outlet
moncler outlet
adidas yeezy boost
cheap mlb jerseys
michael kors outlet
uggs canada
timberland boots outlet
coach factory outlet online
ugg outlet
polo ralph lauren outlet online
ralph lauren outlet
ugg outlet
coach outlet
north face jackets
nike shoes
canada goose
moncler uk
coach outlet online
canada goose outlet
ugg outlet
fitflops
coach outlet store
canada goose outlet
kate spade handbag
louboutin shoes
cheap mlb jerseys china
cheap ray bans
michael kors outlet
salvatore ferragamo
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet
air max 2018
cheap jordans free shipping
michael kors outlet
pandora jewelry
air max 2018
moncler
ray ban sunglasses
michael kors uk
adidas outlet
ralph lauren outlet
moncler jackets
kate spade bags
pandora jewelry
canada goose jackets
supreme clothing
ugg boots
kate spade
coach outlet store online clearances
canada goose jackets
ugg outlet
canadian goose
canada goose outlet
burberry outlet
michael kors outlet
pandora charms sale
mulberry outlet
michael kors canada
yeezy boost 350
louis vuitton outlet store
north face jackets
adidas nmd
polo outlet
coach outlet
longchamp outlet
canada goose jackets
michael kors outlet online
ugg boots on sale
cheap uggs
michael kors outlet
hermes handbags
kate spade outlet
louis vuitton
longchamp outlet
canada goose jackets
canada goose
ugg boots on sale
canada goose
ray ban sunglasses
ugg outlet
ugg outlet
columbia sportswear
harden vol 1
adidas shoes
coach outlet store online
michael kors outlet store
polo ralph lauren
hermes bags
canada goose outlet
coach outlet
ralph lauren
jordan retro 11
fitflops sale clearance
canada goose sale
adidas shoes
hermes outlet
ralph lauren outlet
michael kors outlet
coach factory outlet
oakley sunglasses
uggs canada
coach outlet
moncler
moncler outlet
ralph lauren sale clearance
ugg outlet
pandora charms sale clearance
coach outlet store
mbt
uggs clearance
nfl jerseys wholesale
michael kors outlet clearance
ralph lauren outlet
valentino shoes
yeezy boost
pandora outlet
nmd adidas
coach factory outlet
cheap mlb jerseys
canada goose
gucci handbags
michael kors outlet clearance
moncler outlet
pandora charms uk
burberry outlet store
adidas superstar
nike store
moncler jackets
north face outlet online
moncler jackets outlet
jordan shoes
hermes birkin
jordan retro
christian louboutin
ugg outlet
canada goose uk
kate spade outlet
michael kors outlet
michael kors outlet clearance
pandora charms
canada goose outlet
coach factorty outlet
burberry outlet
fitflops sale
pandora charms sale clearance
polo ralph lauren outlet
uggs
adidas nmd
ferragamo outlet
oakley sunglasses
ralph lauren outlet
coach outlet
yeezy boost
longchamp handbags
moncler outlet
pandora charms
ugg australia
ralph lauren uk
nike outlet
cheap ray ban sunglasses
coach factorty outlet
coach outlet
nike outlet store
coach outlet
discount oakley sunglasses
michael kors handbags
cheap jordans for sale
coach outlet
cat boots
nfl jerseys wholesale
canada goose outlet
canada goose outlet
yeezy boost
michael kors outlet
cheap ugg boots
burberry outlet
mulberry handbags
philipp plein outlet
mulberry bags
moncler jackets
north face jackets
gucci outlet
nmd adidas
uggs outlet
nike air max
coach outlet
ugg boots
air max 97
canada goose outlet
ugg shoes
canada goose jackets
ugg outlet
salvatore ferragamo shoes
pandora charms
coach factory outlet
coach factory outlet
ralph lauren outlet
canada goose jackets uk
12.08linpingping

Додај коментар