Чепурин Вучићу: Председник Путин изразио жељу да посети Србију у јануару

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ РЕКАО ДА ЈЕ ЗА ЊУ ИЗУЗЕТНА ЧАСТ ДА ПОНОВО УГОСТИ РУСКОГ ЛИДЕРА

* Вучић и Чепурин су "размотрили резултате" недавне посете председника Србије Москви и оценили да је она "од великог значаја за даљи развој свестране сарадње" две државе

_________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин изразио је жељу да посети Србију у јануару, пренео је данас руски амбасадор у Београду Александар Чепурин Александру Вучићу.

         Председник Србије је у разговору с Чепурином рекао да је за Србију "изузетна част да поново угости председника Путина" и да ће Београд "показати сву ширину српског гостопримства", саопштио је кабинет српског председника.

         Договорено је да припреме за долазак Путина у Београд почну одмах, "како би посета потврдила традиционално пријатељство две земље и братство два народа", наведено је у саопштењу.

         Додаје се да ће ускоро бити одржана седница Мешовитог међувладиног комитета за сарадњу Србије и Русије, како би били припремљени конкретни заједнички пројекти у области економске сарадње, а у интересу повећања трговинске размене две земље и њиховог економског напретка.

         Вучић и Чепурин су "размотрили резултате" недавне посете председника Србије Москви и оценили да је она "од великог значаја за даљи развој свестране сарадње" две државе, наводи се у саопштењу и додаје да је Вучић рекао да је "веома почаствован" што је поново имао прилику да у Москви разговара с Путином.

         Саговорници су разговарали и о ситуацији у региону и изразили "очекивање да ће сви на Западном Балкану остати посвећени миру и стабилности".

         Вучић је казао да ће Србија "увек тежити добрим односима и сарадњи у региону".

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари