Западни штићеници поново реактивним пројектилима гађали руску авио-базу у Сирији

ТОКОМ АПРИЛА ИЗВЕЛИ ЧАК 12 НАПАДА – УЗ КОРИШЋЕЊЕ И ДРОНОВА – АЛИ СУ СВИ БИЛИ ОДБИЈЕНИ

* Шеф руског Центра за мирење сукобљених страна у Сирији,  Виктор КУПЧИШИН: „Био је то напад реактивним пројектилима, али га је наша ПВО у потпуности одбила. Испаљивани су из околине насеља Завија које се налази у провинцији Идлиб – унутар `зоне деескалације`. Тај део провинције је под контролом Џебхат ан-Нусра која се прогласила за Хајат Тахрир аш-Шам“

__________________________________________________________________________

         БОЈОВНИЦИ и терористи – које су на Западу прогласили за `устанике` и борце за `демократску Сирију` - поново су тукли Хмејмим, руску авио-базу код Латакије. Тачније: покушали су да туку.

         Шеф руског Центра за мирење сукобљених страна у Сирији,  Виктор Купчишин, изјавио је да ни разарања ни пострадалих није било. па прецизирао:

         „Био је то напад реактивним пројектилима, али га је наша ПВО у потпуности одбила. Пројектили су испаљивани из околине насеља Завија које се налази у провинцији Идлиб – унутар `зоне деескалације`. Тај део провинције је под контролом Џебхат ан-Нусра која се прогласила за Хајат Тахрир аш-Шам“.

         Према његовим рерчима, било је испаљено укупно 36 пројектила, а ватром је управљано преко дронова..

         Купчишин је упозорио да се ситуација у поменутој `зони деескалације` јако погоршала.

         Префарбани нусровци покушали су напад на Хмејмим и 2. маја, само што су тада гађали са позиција око насеља  Калиат Ел-Мудик и Баб Атика.

         Током априла су нападе на Хмејмим покушавали чак 12 пута. Сви ти напади били су одбијени, а руске ракете су уништиле свих 12 дронова који су коришћени за те нападе.

         Војни врх у Москви одлучио је – због свега – да у заштиту базе Хмејмим укључи и своје најмодерније системе за радиоелектронску борбу.

         Рат у Сирији почео је 2011-те.

         Русија се у њега – на позив законите сиријске власти – укључила ујесен 2015-те.

         Сиријски председник Башар Асад изјавио је пре неки дан да је спољни рат против његове земље и даље у току,  само што се сада води помоћу санкција и економске блокаде.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари