Шојгу: Запад води инфо-рат против Русије јер је себи вратила статус другог пола у светским односима

ТРАМП РУСИЈУ НАЗВАО „ПОТЕНЦИЈАЛНИМ ПРОТИВНИКОМ“, А НЕ - ПРОТИВНИКОМ

* Министар одбране РФ Сергеј ШОЈГУ на форуму Армија-2019“: „Основни и главни циљ је да се преузме контрола над Русијом, а на крају – и целим светом. Запад према Русији предузима агресивна информациона дејства зато што је фактички вратила себи статус другог пола у светским односима који је била изгубила са распадом СССР... Мислили су да су рдуги пол сахранили. Чак су му и споменик били подигли, са оградом и припремљеним венцима. А други пол се, ево, опет рађа“

* Министарство одбране Русије саопштило да располаже сазнањима да се спремају информациони напади на војни врх РФ. Његов портпарол генерал-мајор Игор Конашенков навео је: „Под појачаним притиском ће се наћи цела наша вертикала – од команданата јединица иродова војске до војно-политичког руководства. Ми нисмо за прљавењ игре и методе, али они који ово спремају морају знати да то неће остати без адекватног одговора“

______________________________________________________________________

         ДОНАЛД Трамп изјавио је да Русију сматра „само потенцијалним противником Вашингтона“.

         У интервјуу телеканалу Fox Business додатно је прецизирао:

         „Не говорим да је Русија наш противник. Она је потенцијални противник САД“.

         Остајући веран самом себи, у наставку је рекао да немачка Русији „плаћа милијарде евра за енергенте“, али тражи од САД и НАТО да је заштите од Москве:

         „Немачка одбија да плаћа НАТО. Не плаћа онолико колико би требало. Зато плаћају милијарде долара потенцијалном противнику од којег ми треба да је штитимо“.

         Трамп треба да се 28. јуна у Јапану – на самиту G20 – сретне са Владимиром Путином. Зато му на ово нико из руског државног врха, вероватно, неће одговорити.

         Међутим, руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је да Запад води информациони рат против његове земље и објаснио са којом амбицијом се у то упустио:

         „Основни и главни циљ је да се преузме контрола над Русијом, а на крају – и целим светом. Запад према Русији предузима агресивна информациона дејства зато што је фактички вратила себи статус другог пола у светским односима који је била изгубила са распадом СССР“.

         Шојгу је овако наступио на форуму „Армија-2019“, додајући:

         „Та дејства су плод својеврсне агоније Запада. А сама агонија је повезана са појавом другог пола у светском поретку. Мислили су да су га сахранили. Чак су му и споменик били подигли, са оградом и припремљеним венцима. А други пол се, ево, опет рађа“.

         Шојгу је посебно указао да „за Русију рађање другог пола не протиче у мукама“:

         „За нас је то стварање, креативност, енергија. Ми овај посао радимо са жељом. Свет опет постаје мултиполаран. И то се, наравно, неком не свиђа. Истовремено, Запад још увек не разуме да данашњи свет не може тек тако да се заузме и њиме управља“.

         Министарство одбране Русије саопштило је да располаже сазнањима да се спремају информациони напади на војни врх РФ.

          Његов портпарол генерал-мајор Игор Конашенков дотано је навео:

         „Под појачаним притиском ће се наћи цела наша вертикала – од команданата јединица иродова војске до војно-политичког руководства. Ми нисмо за прљавењ игре и методе, али они који ово спремају морају знати да то неће остати без адекватног одговора“.

         Конашенков је открио да је Русија од 2013-те до данас одбила преко 25.000 покушаја упада у информационни систем својих Оружаних снага.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари