Путин: Русија заштиту од хиперсоничног оружја мора имати пре него што га друге земље произведу

СА КЉУЧНИМ ГЕНЕРАЛИМА И ДИРЕКТОРИМА ВОЈНИХ ФАБРИКА УТВРЂУЈЕ СТРАТЕГИЈУ ЗА НАРЕДНЕ ГОДИНЕ

* Указао да тренутно нико у свету, осим Русије, нема хиперсонично оружје, па наставио: „Нама је, наравно, сасвим јасно да ће се водеће земље света, пре или касније, домоћи тог наоружања. За нас ће бити боље да се то догоди што касније“

________________________________________________________________________

         ВЛАДИМИР Путин је од свог војног врха – са којим се састао у Сочију – затражио да предузме све што је неопходно да Русија добије заштиту од хиперсоничног оружја.

         Притом је посебно нагласио: „Пре него што друге земље  успеју да га произведу. Уверен сам да ће тако и бити ако наши стручњаци буду радили по плану и са квалитетом какав су показивали до сада“.

         Указао је да тренутно нико у свету, осим Русије, нема хиперсонично оружје, па наставио:

         „Нама је, наравно, сасвим јасно да ће се водеће земље света, пре или касније, домоћи тог наоружања. За нас ће бити боље да се то догоди што касније“.

         Путин је на саветовању са војним врхом објавио да Русија никада неће дозволити да пропадну њене војне фабрике.

         Одмах потом је затражио да му буде поднет извештај о завршетку тестирања ракетног система С-350 „Витез“ који аутоматизовани радар, а у једном „пуњењу“ има два пута више ракета него С-400.

         Само саветовање је било посвећено дањем развоју оружаних снага Русије и система одбране земље, а Путин је затражио да међу приоритетима буде „појачана контрола ваздушног простора“ и да се томе подреди развој Ваздушно-космичких снага.

         Такође: да све буде засновано на технологијама „сутрашњег дана“.

Уследиће нова саветовања, уз учешће директора водећих војних завода, на којима треба да буде утврђена стратегија развоја војне науке, војне индустрије, а и самих Оружаних снага РФ  у наредним годинама.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари