Путин затражио да Русија сама производи све што је потребно њеним оружаним снагама

ВЕЛИКИ ПЛАН КРЕМЉА СРАЧУНАТ НА ЕЛИМИНИСАЊЕ УВОЗА ЗА ВОЈНУ ИНДУСТРИЈУ КОЈИ ЋЕ НАЈВИШЕ ПОГОДИТИ УКРАЈИНУ

  • Русија је за модернизацију своје војне индустрије до 2020. године већ издвојила три билиона рубаља, а још 20 билиона за опремање своје армије и флоте најсавременијим оружјем и ратном техником

        „МОРАМО учинити све што је потребно да се на нашој територији производи све што је потребно нашем војно-индустријском комплексу, како више ни од кога не бисмо зависили ни на једном од праваца модернизације и наоружавања наше армије и ратне морнарице“ – затражио је Владимир Путин на саветовању посвећеном реализацији државних одбрамбених поруџбина.

        Још је прецизирао и нагласио: „Сами морамо производити све што користи војно-индустријски комплекс, све што му је потребно да у производњи најмодернијег наоружања ни у чему не бисмо зависили ни од кога“.

        Ово ће, нема сумње, највише и најдиректније погодити Украјину и њену војну индустрију.

        Председник РФ при том је подвукао: да је то једини прави правац, упркос додатним трошковима, и да ће руска индустрија у целини од тога имати само користи.

        Истовреемено је указао ће такав заокрет изискивати: корекцију рада руских „научних школа“, тешњу сарадњу са Руском академијом наука и корекције у деловању научно-истраживачких и конструкторских центара.

        Учесницима саветовања Путин је предочио да је од Владе Дмитрија Медведева већ затражио да у року од две или три недеље израчуна: шта је све потребно за искључивање из војне производње увозних компоненти и у којим роковима се то може реализовати.

        Руски лидер је подсетио да је Русија за модернизацију своје војне индустрије до 2020. године већ издвојила три билиона рубаља, а још 20 билиона за опремање своје армије и флоте најсавременијим оружјем и ратном техником.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари