Путин: У Минхену 2007. само сам ставио до знања САД да Русија не пристаје да је воде „у кланицу“

ОБЈАСНИО СТОУНУ ЗБОГ ЧЕГА ВАШИНГТОН НИКАДА НЕЋЕ ОТКРИТИ ИСТИНУ О ОБАРАЊУ МАЛЕЗИЈСКОГ БОИНГА

* Руски лидер у документарном филму славног америчког режисера Оливера СТОУНА „Интервју са Путином“ упозорио САД да се демократија не може извозити. Па наставио: „Свако друштво до демократије треба да дође својим путем. Простије је, наравно, користити бомбардере (за њено наметање), али такав приступ води ширењу тероризма“

         ВЛАДИМИР Путин је оценио да Сједињене Државе никада неће открити информације о обарању малезијског Boeing-а 17. јула 2014-те изнад Донбаса ако не буду потврђивале њихову тврдњу да су за ту авио-катастрофу криви борци Доњецке и Луганске Републике.

         Рекао је ово америчком режисеру Оливеру Стоуну у документарном филму „Интервју са Путином“ чији текстуални део се у форми књиге јуче појавио у продаји у САД.

         Сасвим конкретно, Стоун је руског лидера питао да ли верује да америчке обавештајне службе, које су после преврата у Кијеву имале разлога да посебно прате ту земљу и из космоса, располажу информацијама о трагедији малезијског путничког авиона на истоку Украјине?

         Путин је на то рекао: „Уверен сам да ствари стоје управо тако. На жалост, нема доказа за оно што (о тој катастрофи) тврде наши партнери. То је прилично схватљиво с обзиром на позицију (САД) поводом Украјине. Јер, они су желели да кривицу за ту трагедију свале на борце Донбаса, а индиректно и на Русију која их подржава. Све у свему, ако оно што специјалне службе САД знају не може да се искористи против Донбаса и Русије – то никада неће бити ни откривено“.

         Стоун – као што се и могло очекивати – није пропустио прилику да од руског лидера затражи разјашњења поводом његовог чувеног говора на Минхенској конференцији о безбедности одржаног у фебруару 2007-ме године.

         А Путин му је открио да он тада није објављивао промену политике Москве већ да је само желео да укаже на неприхватљивост дејстава Сједињених држава.

         Посебно је нагласио да је он тада Вашингтону ставио на знање да Русија неће дозволити да је воде „у кланицу“ и да ће предузети мере да се то не догоди.

         У овом контекту је поново упозорио САД: да се демократија не може извозити. Па наставио:

         „Свако друштво до демократије треба да дође својим путем. Простије је, наравно, користити бомбардере (за њено наметање), али такав приступ води ширењу тероризма“.

       

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 11:50 18.06.2017.

  • +8
Voting is closed.

dok se on ispoveda ovom nevaznom Stone-u ode CG u NATO. Dok je gledao Olimpijadu ode Ukrajina. Pretpostavljam da ce za vreme FIFA 2018 otici Belorusija.

Slobodanka's picture
Slobodanka 19:21 18.06.2017.

  • +9
Voting is closed.

Mislim da bi i državi R.F. bilo lepše i lakše da susedna država Ukrajina nije u ovim problemima. Uostalom Ukrajina je nezavisna od 1991.godine, a u veće probleme upali su tek početkom 2014.godine, dakle nakon 22-23 godine nezavisnog života.

Godine 2014. Ukrajina je imala 45.377.581 stanovnika dakle 1,91 puta veći broj stanovnika od bivše SFRJ (23,72 miliona podatak iz 1989 god.), a površina teritorije Ukrajine iznosila je tada 603.628 km2 što je 2,36 puta veća teritorija od bivše SFRJ (255,804 km²). Za razliku od Jugoslavije bar nisu imali 6 republika i onoliko naroda i narodnosti, imali su bolje uslove od nas da ovo izbegnu.
Nije teško zaključiti ni na prvi pogled da u zemlji velike površine (Ukrajina je po veličini teritorije druga u Evropi iza R.F. ali ima veću površinu i od Francuske ako se poredi samo sa njenom evropskom teritorijom) i u mnogoljudnoj zemlji - da neće svi njeni stanovnici i sve njene oblasti imati o bitnim pitanjima isto mišljenje. Da bi se to izbeglo bitne odluke pripremaju i biraju se pažljivije rešenja ako treba i duže vreme, a ne odradjuju se to naglim prevratima.
Ukrajina je nezavisna država od 1991.godine i da je opreznije, smirenije i promišljenije vodila svoju državnu politiku sada uopšte ne bi bila u ovakvoj lošoj situaciji. Napravili su nagli zaokret smenom vlasti na Evromajdanu u februaru 2014.godine i time su učinili nestabilnim neke delove svoje zemlje. Bar da su posle toga odabrali smirivanje situacije kroz pregovore oni su se uhvatili samo sile i ATO.

Ukrajina me ponekad podseća na jednog ozbiljno stradalog čoveka. Doneli ga u dom zdravlja sa teškim opekotinama obadva stopala, a i podkolenica. Svi ga znaju kao treznog i svesnog čoveka. Ni tada nije bio pod dejstvom alkohola. Kad ga je lekar pitao kako mu se to desilo samo je bolno rekao: "Manite deco, ložio sam vatru za čvarke, a nisam znao da su tu i moje noge". Imao je puno posla tog dana i bio već umoran...
Tako slično i Ukrajinci obradovani raznim obećanjima i raznim mogućnostima navalili i razigrali se ovako ćemo, onako ćemo i na kraju su se i oni opekli.

Иванка's picture
Иванка 19:09 18.06.2017.

  • +11
Voting is closed.

Ја сам спремна да се кладим да ће Црна Гора бити прва земља која ће изаћи из НАТО-а. Иако Бугарска може бити испред ње.
О Белорусиjи - то jе добар виц. :))

Посматрач's picture
Посматрач 08:45 20.06.2017.

  • +6
Voting is closed.

Нисам рад да се мешам у расправу, али ме занима за време које олимпијаде у Кини је отишла Грузија напола?
Тачно, Амери су нациљали да умање значај и скрену пажњу са Олимпијаде у Кини и са Олимпијаде у Русији. Грузија није физички успела да умањи значај кинеске олимпијаде где су тада били "драги гледаоци" и Буш и Путин, ако се добро сећам, и остала је без пола државе, а Украјина је због америчких маневара за време Руске олимпијаде физички остала без Крима и вероватно ускоро без Новорусије, ако сам правилно употребио овај назив.
Научени искуством Амери ће избегавати нове експерименте овакве врсте са Русијом у време Олимпијада. Уопште није продуктивно и имали су толико једа због тога да још и данас пију пилуле против киселине у желуцу на свако спомињање Кинеске и Руске олимпијаде.
Ако којим случајем и сада покушају, а неће сигурно, могли би остати, на пример, без Немачке. Никад се не зна. Руси су то.

misko's picture
misko 14:01 18.06.2017.

  • +13
Voting is closed.

šta sve CIA poludeli mozgovi neće da izlupetaju čudo jedno.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 15:34 18.06.2017.

  • +1
Voting is closed.

haha, na tvoju zalost, to su sve FAKTI.

Na zalost putinasa Amerika ne blefira, za razliku od ruskih bajki u koje vise niko ne veruje !

Slobodanka's picture
Slobodanka 17:03 18.06.2017.

  • +9
Voting is closed.

Ne samo da je prosto nego je i divljački i izuzetno podmuklo šta CIA i njoj srodne službe, a i domaći kolaboranti rade po svetu.
Toliko su se izblamirali po svetu sa takvim poganim radom da nije daleko dan da će država SAD morati bitno da reorganizuje te službe.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 20:25 18.06.2017.

  • +8
Voting is closed.

u pravu si Slobodanka, CIA i Amerikanci se izblamirali, a Rusi se bas proslavili po svetu. Hahaha....

Додај коментар