Путин слави 65. рођендан као лидер свих суверениста и традиционалиста на планети

ПОВОДОМ ДОЛАСКА САУДИЈСКОГ МОНАРХА У КРЕМЉ, ПОЈАВИЛА СЕ ОЦЕНА: „ДОШАО КРАЉ КОД ЦАРА“

  • На интернету се појавило више видео-клипова са рођенданским честиткама председнику Руске Федерације. Један од најоригиналнијих је клип у којем председници САД , чији су ликови уклеасни у стене планине Рашмор, „певају“ Путину намењену рођенданску песму. У пропратном тексту стоји: „Велики Американци честитају великом Русу“
  • У Берлину су га улични сликари представили како седи у фотељи окружен белим голубовима. Графит прате стихови из Шилерове „Оде радости“ која је и химна ЕУ. У Паризу је улични сликар Скам Реторс насликао Путина у стилу познатог плаката Владимира Мајаковског и честитао му рођендан: „Пацифисто, срећан рођендан“

        ВЛАДИМИР Путин је данас прославио 65-ти рођендан. Као и досад: у подне одржао саветовање са сталним члановима националног Савета безбедности, а потом је све било - у његовом кругу и без помпе.

        Шездесетпети је дочекао као реални лидер мултиполарног света који убрзано настаје и светионик свих традиционалиста и суверениста на планети.

        У време када се његова земља економски развија упркос западним санкцијама и када су неки долазак саудијског монарха у Кремљ пропратили речима у којима није било нимало ироније нити потцењивања високог госта: „Дошао краљ док цара“.

        У Кремљ увелико стижу рођенданске честите и од државника и од познатих личности из целог света. А и од обичних људи.

        Рођендан су руском лидеру већ честитали: председник Јерменије Серж Саргсјан, председник Казахстана Нурсултан Назарбајев, председник Киргизијем Алмазбек Атамбајев, председник Азербејџана Иљхам Алијев, председник Узбекистана Шавкат Мирзијојев, председник Таџикистана Емомали Рахмон, председник Белорусије Александар Лукашенко, председник Монголије Халтмагијн Батулга, председник Финске Саули Нинисте, председник МОК Томас Бах...

        А честитке ће стизати и даље...

        На интернету се појавило више видео-клипова са рођенданским честиткама председнику Руске Федерације.

 

        Један од најоригиналнијих је клип у којем председници САД , чији су ликови уклесани у стене планине Рашмор, „певају“ Путину намењену рођенданску песму.

        У пропратном тексту стоји: „Велики Американци честитају великом Русу“.

        Нису изостали ни графити.

        У Берлину су га улични сликари представили како седи у фотељи окружен белим голубовима. Графит прате стихови из Шилерове „Оде радости“ која је и химна ЕУ.

        У Паризу је улични сликар Скам Реторс насликао Путина у стилу познатог плаката Владимира Мајаковског и честитао му рођендан: „Пацифисто, срећан рођендан“.

        У западном делу Барселоне су се такође појавили слични графити са ликом руског лидера. Насликан је како намигује. Цртеж прати реченица: „Сваки човек има право на самоопредељење“.

        Познати московски политички коментатор Петар Акопов поводом Путиновог јубилеја написао је и ово:

        „Председник са овим рођенданом улази у веома важну фазу за своје деловање и поимање Русије. Ситуација у земљи и свету, са искуством које има, омогућавају му да се позабави формирањем новог управљачког слоја и нове државне елите. Он је постао незаменљив. Не зато што нема људи који могу да носе бреме председника државе већ зато што су његова државничка знања и навике постали национално добро. У том смислу - Путин одавно не припада Путину“.

        Акопов у овом контексту наставља:

        „Путин нема никакав избор. Он не може бирати: ићи или не ићи на председничке изборе (у пролеће 2018.), радити или се повући“. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари