Путин одликовао Шојгуа Орденом заслуга за Отаџбину I степена сa мачевима

ВЕРОВАТНО СВИ У РУСИЈИ СМАТРАЈУ ДА ЈЕ ПРИЗНАЊЕ МИНИТРУ ОДБРАНЕ – ПОТПУНО ЗАСЛУЖЕНО

* О Шојгуовим заслугама речито говори и чињеница да је фрегата пројекта 22350 Адмирал флоте Касатонов“ управо испловила из Балтијска ради проласка завршне фазе државних тестирања. А да је ловац пете генерације Су-57 завршио таква тестирања и да је кренула испорука 76 јединицама тих борбених машина (три пука)

____________________________________________________________________

        ВЛАДИМИР Путин наградио је министра одбране Сергеја Шојгуа на његов 65-ти рођендан Орденом заслуга за Отаџбину I степена сa мачевима.

        Високо одликовање, за које вероватно сви у Русији верују да је – потпуно заслужено.

        Шојгу рођен је 21. маја 1955. године у граду Чадан, у тадашњој совјетској Републици Тува.

        Од 6. новембра 2012. године министар је одбране Руске Федерације.

        Поред тога, стални је члан Савета безбедности Руске Федерације, Националног антитерористичког комитета и Међуресорне комисије за сузбијање екстремизма у Руској Федерацији.

        Шојгу има и татус Хероја Руске Федерације.

        О његовим заслугама речито говори и чињеница да је фрегата пројекта 22350 „Адмирал флоте Касатонов“ управо испловила из Балтијска ради проласка завршне фазе државних тестирања.

        Посада фрегате провериће њено народужање, плус – извешће низ противподморничих операција у садејству да корветама „Стојких“ и „Стерегушћиј“.

        Данас је и руски вице-премијер Јуриј Борисов саопштио да су државна тестирања авиона пете генерације Су-57 „потврдила све што се од њих очекује“. И нагласио да се уговор о испоруци Оружаним снагама првих 76 „успешно реализује“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари