Вашингтон за „акустичне нападе“ на своју амбасаду у Хавани прогласио – цврчање цврчака

ТИПИЧНО АМЕРИЧКА И ФАРСИЧНА ПАРАНОЈА:  У СТРАХУ НИСУ ВЕЛИКЕ САМО ОЧИ НЕГО И - УШИ

* CNN је управо објавио да су двојица научника – Александар Стабс са калифорнијског универзитета Беркли и Фернандо Монтеалегре-Запата са универзитета британског града Линколн – утврдили да су у Стејт департману и ЦИА цврчање цврчака око амбасаде САД у Хавани могли погрешно сматрати акустичним нападима на америчке дипломате у главном граду Кубе!

* Сасвим конкретно: Стабс и Монтеалегре-Запата су утврдили да се звуци са објављеног аудио-снимка „у потпуности подударају са цврчањем одређене врсте цврчака који живе и на карипским острвима

______________________________________________________________________________

         ХРВАТСКИ песник Владимир Назор написао је и ове стихове: „И цврчи цврчи цврчак/на врху црне смрче“.

         И америчкој дипломатији и шпијунажи су се у функционисање умешали цврчци. Само што то нису одмах схватиле, с могуће је и да су одбијале да у то поверују.

         Показало се, наиме, да се данашњи Амеиканци боје и кубанских цврчака.

         CNN је управо објавио да су двојица научника – Александар Стабс са калифорнијског универзитета Беркли и Фернандо Монтеалегре-Запата са универзитета британског града Линколн – утврдили да су у Стејт департману и ЦИА цврчање цврчака око амбасаде САД у Хавани могли погрешно сматрати акустичним нападима на америчке дипломате у главном граду Кубе!

         Стабс и Монтеалегре-Запата су резултате свог истраживања објавили на специјализованом сајту biorxiv на којем се појављују резултати истраживања из областзи биологије који се потом објављују као студије у научним часописима.

         Стабс и Монтеалегре-Запата су брижљиво изучили снимак „акустичних напада“ који је у октобру 2017-те објавила америчка новинска агенција Associated Press.

         На основу тог снимка је администрација САД тврдила да је особље њихове амбасаде у Хавани било изложено „акустичним нападима који су почели у новембру 2016-те. Такође: да је отада здравствене проблеме због тих `напада` имало преко 20 америчких дипломата.

         Треба ли подсећати да је званични Вашингтон за те `нападе` одмах оптужио кубанске власти?!

         Стабс и Монтеалегре-Запата су утврдили да се звуци са објављеног аудио-снимка „у потпуности подударају са цврчањем одређене врсте цврчака који живе и на карипским острвима.

         Овај двојац је нагласио да се није бавио здравственим проблемима америчких дипломата које су у том преиоду сложбовале на Куби.

         CNN је објавио и коментар анонимног представника Стејт департмана који је навео да се истрага поводом „акустичних напада“ наставља и да у њој учествују стручњаци из више области.

         Стејт департман је у септембру 2017-те  повукао 60 одсто сарадника своје амбасаде у хавани, а одмах потом затражио од Кубе да за 15 смањи број својих дипломата у Вашингтону.

         Кубанске власти су више пута категорично одбацивале оптужбе да имају било какве везе са било каквим нападима на америчке дипломате у Хавани.

         Индикативно је да су кубански експерти у октобру 2017-те изнели претпоставку да су нежни Американци могли бити `жртве` цврчања цврчака који живе око зграде њихове амбасаде.

         Вечна је истина да су у страху велике очи. Али, ево, доказа да су превелике и уши.

         Поготово код оних који имају и манију сопствене величине и ексклузивности.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари