The New York Times: Руска војна шпијунажа има целу јединицу за дестабилизацију Европе

НАВОДНО СЕ БАВИ ПРОПАГАНДОМ, ХАКЕРСКИМ НАПАДИМА, ТРОВАЊИМА, ДРЖАВНИМ УДАРИМА...

* Дмитриј ПЕСКОВ, портпарол Владимира Путина: Текстови попут овог о специјалној јединици за дестабилизацију Европе могу се сврстати једино у криминално штиво pulp fiction

* У тексту водећег дневног листа САД се цитирају и ове речи Питера ЦВАКА, официра америчке војне шпијунаже и бившег војног аташеа САД у Москви: „Мислим да смо заборавили колико сурови могу да буду Руси“. Цвак је, међутим, признао да не зна да у Русији постоји јединица 29155

* ФАКТИ: Главни лист америчке дубоке државе тврди да страшна руска тајна јединица стоји иза тровања Скрипаља, „неуспелог државног преврата у Црној Гори 2016.“, покушаја тровања бугарског трговца оружјем и покушаја дестабилизовања Молдавије. Чак и да је тако – то су све сами покушаји (и Скрипаљи и Бугарин су остали живи...). А Американци су последњих година извели УСПЕШНЕ државне преврате у Украјини, Јерменији и Македонији, спречили десничара да постане председник Аустрије... Ко све у ЦИА и Стејт департману стоји иза тога? Колико јединица за дестабилизовање Европе?

______________________________________________________________________

        ТЕКСТОВИ о руској специјалној јединици за дестабилизацију Европе могу се сврстати у криминално штиво pulp fiction – изјавио је Дмитриј Песков, портпарол Владимира Путина.

        Нагласио је да је Москва заинтересована за добре односе с целом Европом.

        Песков је на овај начин одреаговао на писсаљње листа New York Times да Русија има целу јединицу – која се толико тајна да се води само под бројем 29155 – и да о њој не знају ништа други припадници руских тајних служби.

        Водећи дневни лист америчке дубоке државе тврди да том јединицом руководи неки Анатолиј Чепига, којег на Западе повезују са тровањем Сергеја Скрипаља.

        У New York Times се тврди да је јединица 29155 умешана у „случај Скрипаљи“, покушај државног удара у Црној Горри 2016-те, покушај дестабилизовања Моладавије и тровања бугарског трговца оружјем Емилијана Геброва.

        Термином pulp fiction у енглеском језику се означава булеварска литература сумњивог квалитета.

        The New York Times (NYT) 29155 назива „елитном јединицом“ ГРУ (руске војне обавештајне службе) и тврди делује већ 10 година, а наводи да јој је задатак да води хибридни рат против Запада. А то је за Москву: смеса пропаганде, хакерских напада, дезинформација и отворене војне конфронтације.

        У тексту се цитирају и ове речи Питера Цвака, официра америчке војне шпијунаже и бившег војног аташеа САД у Москви:

        „Мислим да смо заборавили колико сурови могу да буду Руси“.

        Цвак је, међутим, признао да не зна да у Русији постоји јединица 29155.

Питер Цвак

        То сутору текста нимало не смета да су сарадници двају сјабер-одреда  - чије су ознаке в/ч 26165 и в/ч 74455 – успели да изврше упад у сервере Националног комитета Демократске партије и изборног штаба Хилари Клинтон и да објаве њену преписку „компромитујућег карактера“.

        За „покушај удара“ у Црној Гори се тврди да је циљ завереника био да убију Мила Ђукановића и заузму зграду парламента...

        Целом јединицом в/ч 29155 руководи – тврде Американци – „генерал Андреј Аверијанов“ који живи у старој совјетској згради и вози руски аутомобил стар 23 године.

        Њени агенти по Европи одседају у јефтиним хотелима, а то – тврди амерички лист – „такође део велике игре“.

        Међутим, Москва је већ објавила да зграда на коју се указује у тексту служи руским војним обавештајцима за практичну обуку у руковању оружјем, системима везе...     

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари