Суд није дозволио Холанђанину Емилу Рателбанду да се прогласи за 20 година млађег

ТВРДИ ДА ЈЕ ЊЕГОВ ЗАХТЕВ У СКЛАДУ СА „ПРАВОМ НА ЛИЧНУ ТРАНСФОРМАЦИЈУ“ КОЈЕ СЕ ШИРИ ЗАПАДОМ

* Суд у Арнему: „Господин Рателбанд је слободан да осећа да има 20 година мање него што заиста има и да се понаша у складу са тим“

________________________________________________________________________________

         ХОЛАНДСКИ суд је данас одбио захтев Емил Рателбанда да званично има 20 година мање у случају који је привукао светску пажњу.

         Рателбанд, мотивациони говорник стар 69 година, тражио је на суду да званично буде 20 година млађи, уз образложење да би му то дало веће могућности, између осталих на апликацијама за тражње партнера на којима је сада наводно дискриминисан.

         "Господин Рателбанд је слободан да се осећа 20 година мање него што заиста има и да се понаша у складу са тим", саопштио је суд у Арнему.

         Суд је навео да би измена датума рођења изазвала нестанак 20 година регистра рођених, умрлих, бракова и регистрованих партнерстава, што би "могло да има разне непожељне правне и друштвене импликације".

         Рателбанд се обратио суду прошлог месеца, тврдећи да се не осећа да има 69 година и да је његов захтев био у складу с осталим облицима личне трансформације које се у Холандији и широм света прихватају, као што је могућност промене имена или пола.

         Суд је у писаној пресуди навео да холандски закон одређује права и обавезе засноване на старосном добу "као што је право гласа и обавеза похађања школе", додајући да би прихватањем Рателбандовог захтева "услови о старости били бесмислени".

         Суд је потврдио да "тренд да се људи осећају згодније и здравије није ваљан аргумент за измену датума рођења особе".

         Рателбанд није успео да убеди суд да пати од старосне дискриминације. Суд је додао да "постоје друге могућности за решавање старосне дискриминације, уместо промене датума рођења".

         Он је подносећи захтев пре месец дана навео да његова законска старост не одражава његово емотивно стање пошто не може да нађе ни посао ни љубав, па је тражио да му се датум рођења преправи с 11. марта 1949. на 11. март 1969.

         "Са 69 година сам ограничен. Да имам 49, могао бих да купим нову кућу, возим другачији ауто. Могао бих више да радим. Када сам на Тиндеру и кажем да имам 69 година, не добијам одговор. Када бих имао 49 година, с лицем какво имам, био бих у луксузном положају", рекао је он.

          Рателбанд тврди и да су му доктори рекли да има тело 45 година старог мушкарца.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари