Руси пробили фронт са стране Горловке и кренули на украјински Њујорк и Торецк

ОДАТЛЕ СЕ `ПОТКОПАВАЈУ` ПОД ЧАСОВ ЈАР И КОНСТАНТИНОВКУ

* Пробој почео истовремено на пет праваца: ка Њујорку (ово насеље се до 2021-ве звало Новгородскоје), Северном (Укри су тако назвали Кирово), Јужном, Дружби и  и Александропољу. Руске снаге у првом налету стигле до предграђа Северног, Јужног и Александропоља

_____________________________________________________________

          РУСКА војска је покренула изненадну офанзиву и пробила украјинску одбрану надирући од Горловке ка Торецку.

          После интензивних ваздушних и артиљеријских удара, руске оклопне групе су кренуле у пробој на пет праваца: ка Њујорку (ово насеље се до 2021-ве звало Новгородскоје), Северном (Укри су тако назвали Кирово), Јужном, Дружби и  и Александропољу.

          У првом налету су стигли до предграђа Северног, Јужног и Александропоља.

          Руски изненадни налет су признали и украјински војни аналитичари:

          „Непријатељ је у правцу Торецка напредовао од контролног пункта Мајорск до источне периферије села Пивничноје, заузевши пумпну станицу и део железничке пруге у дубини до 1,83 км. Активна непријатељства и размена артиљеријске ватре се настављају“.

          Онлајн инфо-ресурс DS, који ради за украјинску војну Главну обавештајну управу, пренео је да су руске трупе напредовале од бившег контролног пункта „Мајорск“ ка селима Дружба и Северноје. Од њих директан пут води до Торецка који се у совјетско време звао - Ђержинск.

          Са ударом на Торецк, Руси се буквално `поткопавају` под Часов Јар и Константиновку од које се северније налазе Дружковка, Краматорск и Славјанск.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари