Порошенко оптужио за издају шефа сопственог кабинета

НАВОДНО САМО ЗАТО ШТО ЈЕ САРАДНИЦИМА РЕКАО ДА „ШЕФ“ НЕМА ШАНСЕ ДА ПОБЕДИ НА ИЗБОРИМА У МАРТУ

* Истовремено је државни тужилац Украјине Јуриј Луценко, који ништа не ради без благослова амбасаде САД у Кијеву и главног човека ЦИА,  за „велеиздају у интересу Русије“ оптужио бившег министра одбране Дмитрија Саламатина. Још му је приписао и „подривање одбрамбене способности земље“

___________________________________________________________________________

         АМЕРИЧКА марионетска власт у Кијеву, која се бави уништавањем националне економије и хеоризацијом предака који су ратовали на страни Хитлера, поново демонтрира да не може да функционише без производње унутрашњих и спољних непријатеља.

         Русија је прогласила за агресора, свој рат против донбаских република за „антитерористичку операцију“, али јој је то било премало.

         Украјински председник Петар Порошенко данас је шефа свог председничког апарата – Игора Рајњина – прогласио за издајника и затражио његово хитно уклањање.

         Рајњинова једина кривица је што је окупио своје сараднике из апарата и открио им да страхује да Порошенко нема шансе за победу на председничким изборима који ће бити одржани крајем марта.

         Наводно је сараднике окупио Порошенку иза леђа и још им изнео идеју да се формира политичка партија која би била „појас за спасавање за цео Порошенков тим“.

         Сам порошенко му приписује да их је истом приликом упозорио да са партијом треба журити и све завршити док је Порошенко још на власти.

         „Издајника“ је нашао и државни тужилац Украјине Јуриј Луценко који ништа не ради без благослова амбасаде САД у Кијеву и главног човека ЦИА.

         За „велеиздају у интересу Русије“ оптужио је бившег министра одбране Дмитрија Саламатина. Још му је приписао и „подривање одбрамбене способности земље“.

         Прикрпио му је и присвајање државне својине и злоупотребу службеног положаја.

         Посебни део оптужнице за централну тачку има тврдњу да је Саламатин, који је био на челу Министарства одбране Украјине за време владавине Виктора Јануковича, смишљено повлачио Украјину са светскихтржишта оружја да би ослободио простор извозу руског оружја.

         Наводно је смишљено повукао три украјинске војне фирме из Ирака и тако држави – само на једном послу - нанео штету од 650 милиона долара.

         Украјински медији пишу да је саламатин избегао хапшење тако што је „прешао у Русију“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари