Макронов режим уводи „личну материјалну одговорност“ за учеснике уличних нереда

У СУБОТУ ЋЕ НАСПРАМ ЖУТИХ ПРСЛУКА ШИРОМ ФРАНЦУСКЕ БИТИ 80.000 ПОЛИЦАЈАЦА И ЖАНДАРМА

* Француски премијер Едуар ФИЛИП: „Нови закон ће предвидети казне само за оне који не пријављују протесте, који учествују у непријављеним протестима и на њих долазе са капуљачама и са сакривеним лицима. Желимо да повећамо грађанску одговорност учесника протеста. Све до тога да причињену штету плаћају они који је направе, а не порески обвезници“

* Француски премијер је навео да су приходи великих трговинских ланаца – у градовима захваћеним поротестима Жутих прслука – опали за две милијарде евра, а да ће осигуравајућа друштва трговцима и ресторатерима, који су имали штете на објектима у време демонстрација, исплатити 150-200 милиона евра компензација

________________________________________________________________________

         ГЛОБАЛИСТИЧКИ режим Емануела Макрона нема намеру да се покрету Жутих прслука преда без борбе.

         Француски премијер Едуар Филип, који је Макронова десна рука, најавио је доношење закона којим ће битно пооштрити кажњавање учесника демонстрација на којима дође до нереда.

         Признао је да ће у нови закон бити унета и „персонална материјална одговорност“ за штету која настане у време таквих јавних манифестација.

         Филип се потрудио да увери сународнике да  макронова власт не мутира у режим:

         „Сачуваћемо слободу манифестација у Француској и неће бити казни за оне који мирно користе то своје право. Казне ће бити само за оне који не пријављују протесте, који учествују у непријављеним протестима и на њих долазе са капуљачама и са сакривеним лицима. Желимо да повећамо грађанску одговорност учесника протеста. Све до тога да причињену штету плаћају они који је направе, а не порески обвезници“.

         Филип је све ово назвао „заштитом права не демонстрације“, а био је то фактички његовог одговор на питање – да ли треба очекивати да се појаве спискови лица којима је забрањено да учествују у протестима и другим јавним маниофестацијама ако су претходно били означени као учесници нереда.

         Француски премијер је навео да су приходи великих трговинских ланаца – у градовима захваћеним поротестима Жутих прслука – опали за две милијарде евра, а да ће осигуравајућа друштва трговцима и ресторатерима, који су имали штете на објектима у време демонстрација, исплатити 150-200 милиона евра компензација.

         Филип је открио да је за време протеста Жутих прслука било приведено укупно 5.600 лица, а да је око 1000 прекршајно осуђено. Прецизирао је да је међу осуђенима и 13 учесника погрома у музеју који се налази унутар париске Тријумфалне капије.

         Према његовим речима, тренутно 113 манифестаната „чека изрицање пресуде“.

         Филип је посебно истакао да француске власти неће дозволити да 10, 50 или 100 хиљада демонстраната преко улице смењује законито изабраног шефа државе.

         Открио је да ће наредне суботе – у време деветог таласа протеста Жутих прслука – наспрам демонстраната стајати 80.000 полицајаца и жандарма. Од тог броја – 5.000 у Паризу.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари