Британски генерал: Многе европске земље и не слуте да од Русије губе информационе ратове

НАСТУПИО ПРЕД АМЕРИЧКИМ ГЕНЕРАЛИМА НА ГОДИШЊОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ КОПНЕНИХ СНАГА САД

* Феликс ГЕДНИ на годишњој конференцији Копнених снага САД: „Руси су у тим стварима заиста добри. Они то раде боље од нас. Имамо прилику да се уверавамо да они воде одлично промишљену информативну кампању усмерену на дискредитацију онога што наша коалицији чини у Сирији и Ираку

* Борис ЏОНСОН: Русија се по целом свету меша у ствари Велике Британије

* Бивши министар иностраних послова Британије Вилијам ХЕЈГ написао је за Daily Telegraph текст под насловом који све говори: „Ми нисмо у стању да зауставимо постепену, злослутну русификацију Европе“

__________________________________________________________________________

         РУСИЈА се показала успешнијом од Запада у вођењу информационих ратова у Ираку и Сирији, изјавио је британски генерал Феликс Гедни на годишњој конференцији Копнених снага САД.

         На том скупу је говорио и о „изванрено енергичним информационим напорима Москве и Дамаска захваљујући којим јавно мњење у Сирији и Ираку није на страни америчке блискоисточне војне коалиције.

         Гедни је америчке колеге посебно упозорио:

         „Многе западне земље чак и не подозревају да их Москва побеђује у информационим ратовима“.

         Америчко интернет-издање Defense One објавило је и ове речи британског генерала:

         „Руси су у тим стварима заиста добри. Они то раде боље од нас. Имамо прилику да се уверавамо да они воде одлично промишњену информативну кампању усмерену на дискредитацију онога што наша коалицији чини у Сирији и Ираку. Морамо бити активнији у тој сфери“.

Феликс Гедни

          Пре неколико дана је донедавни шеф британске дипломатије, Борис Џонсон, изјавио да се Русија по целом свету „меша у ствари Велике Британије“.

         У суштини, Лондон покушава са Русијом оно што Запад није ни са Јеврејима у време када их је сматрао главним непријатељем целог западног света.

         Бивши министар иностраних послова Британије Вилијам Хејг, барон од Ричмонда који је на том положају био од 2010-те до 2014-те, написао је за Daily Telegraph текст под насловом који све говори: „Ми нисмо у стању да зауставимо постепену, злослутну русификацију Европе“.

         Хејг не тврди да Русија влада светом, као што је приписивано Јеврејима. Али, тврди да се Москва забрињавајуће много меша у послове ЕУ, а да Лондон, Вашингтон и Брисел имају мало шта да томе супротставе.

         Саму „постепену, злослутну русификацију Европе“ Хејг описује овако:

         „Најбољи пример је 2014-та година у Украјини. Русија је анектирала део њене територије, а потом приступила дугорочној кампањи њене дестабилизације, не дајући Украјини да функционише као нормална држава“.

         Хејг овако и баш га брига што је Украјина навукла себи на главу многе економске проблеме раскидом економских односа са Москвом, што ММФ и други са запада упозоравају на енормну украјинску корупцију, што ту земљу напросто неталентовано воде...

         Код њега је све у „дугорочној кампањи дестабилизације“.  Хејг чак и не покушава да објасни какве везе уопште има пад малезијског Боинга са несрећама Украјине.

         Хејг Русији приписује и „покушај државног удара у Црној Гори“ и крах референдума у Македонији. Чак тврди:

         „Русија је искористила своја искуства у дестабилизацији демократских избора да би утицала на смањивање излатности“.

         Тврди Британац  и да је Русија „сличне методе“ искористила и да би утицала на изборе у летзонији и БиХ.

         Све у свему, где год прозападне снаге претрпе пораз – кривци су Руси са својим „искуствима у дестабилизовању демократских избора“.

Вилијам Хејг са Терезом Меј

         Барон од Ричмонда главни грех Москве ипак види у подржавању „корекције граница“, а признаје да је као министар више пута посећивао Балкан и да је свима ставио до знања да су границе у региону постале непроменљиве.

         Хејг, иначе, са жаљењем констатује да у Европи само Немачка схвата „ризик мењања граница“ јер „Русија са задовољством отвара ту Пандорину кутију да би онемогућила посвађање и ослабљене (балканске) државе да се зближе са Западом“.

         За Британце је, очито, „русификација“ и последица „кампање дестабилизације“ све што не могу да одраде како су наумили.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари