Путин због сиротиње и епидемије стопу пореза на богатство повећао са 13 на 15 одсто

ПОРЕЗ НА ДОХОДАК ИТ-КОМПАНИЈА БИЋЕ СМАЊЕН СА 20 НА ТРИ ОДСТО

Дезинфекција московских улица

* Председник РФ упозорио сународнике да је вирус и још опасан и позвао их да и даље буду опрезни – све док се не појави вакцина. Посебно је нагласио: да поверење у ефикасност и поузданост вакцине, на којој ради 14 научних центара Русије, треба да буде стопроцентно

* Повећање пореза на највеће приходе већ јавно подржала главна уредница руске глобалне телевизије RT Маргарита СИМОЊАН: „Зарађујем више од 5 милиона рубаља годишње. Мислим да су људи који толико зарађују дужни да троше најмање четвртину свог прихода на болесну децу и друге људе у невољи“

____________________________________________________________________

        ВЛАДИМИР Путин се захвалио сународницима на „достојном проласку најопаснијег периода епидемије“.

        Оценио је да су их објединили разумевање ситуације, свест о претњи против које се сви морају борити и победити је заједно:

        „Драги пријатељи, искрено вам се захваљујем на одговорном односу према сопственом здрављу и безбедности вољених људи“.

        Нагласио је да су држање народа и предузете мере, које су врхунац епидемије одложиле за месец и по до два, спасили десетине хиљада живота.

        Путин је упозорио да је вирус и још опасан и позвао грађане Русије да и даље буду опрезни – све док се не појави вакцина. Посебно је нагласио: да поверење у ефикасност и поузданост вакцине, на којој ради 14 научних центара РФ, треба да буде стопроцентно.

        Председник РФ је током телевизијског обраћања најавио више мера подршке становништву и привреди.

        Породице у којима су оба родитеља остала без посла добијаће потри хиљаде рубаља по детету и повећану накнаде за незапосленост у јулу и августу;

        Са сто милијарди рубаља – са смо два одсто камате - биће кредитирана предузећа која не отпуштају раднике.

        Посебним пореским олакшицама биће подстицан мали и породични бизнис.

        Порез на доходак ИТ компанија биће смањен са 20 на три процента.

        Путин је најавио и повећање стопе опорезивања богатства - са 13 на 15 одсто. За све који зарађују више од пет милиона рубаља годишње.

        Проценио је да ће се тако обезбеђивати по 60 милијарди рубаља годишње и обећао да ће се тим новцем плаћати лечење тешко болесне деце из сиромашних породица.

        Ову меру је већ јавно подржала главна уредница руске глобалне телевизије RT Маргарита Симоњан:

        „Зарађујем више од 5 милиона рубаља годишње. Мислим да су људи који толико зарађују дужни да троше најмање четвртину свог прихода на болесну децу и друге људе у невољи“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари