Путин: Зачепићемо погана уста свима који би да прекрајају историју Другог светског рата

ПОНОВО СЕ ИЗЈАСНИО ДА СЕ У РУСИЈИ БРОЈ МАНДАТА ШЕФА ДРЖАВЕ ОГРАНИЧИ НА - ДВА

* У разговору са ратним ветеранима у Санкт-Петербургу рекао: „Знам да многи нису за ограничавање броја мандата због бриге за стабилност у друштву. За унутрашњу и спољну стабилност Русије. Било би ипак веома забрињавајуће ако би поново била успостављена пракса из средине осамдесетих година прошлог века када су лидери СССР обављали дужности практично до смрти

___________________________________________________________________

        ВЛАДИМИР Путин се у Санкт-Петербургу поново изјаснио против неограниченог броја мандата за шефа државе.

        За време разговора са ратним ветеранима поводом годишњице пробијања блокаде Лењинграда, упозорио је да би било веома забрињавајуће ако би поново била успостављена пракса из средине осамдесетих година прошлог века када су лидери СССР обављали дужности практично до смрти, а да пре тога нису обавили адекватне припреме за трансфер власти.

        Прецизирао је да је за највише два председничка мандата. Без могућности прављења изузетака.

        Поновио је властити предлог да кандидати на председничким изборима могу бити грађани Русије који у њој живе без прекида најмање 25 година и који никада нису имали страно држављанство.

        Један од ветерана је предложио да се број мандата шефа државе не ограничава, а да народ на изборима решава колико ће ко владати.

        Путин је на то рекао: „Знам да многи нису за ограничавање броја мандата због бриге за стабилност у друштву. За унутрашњу и спољну стабилност Русије. Ипак је боље не враћати се ономе што смо имали пре 4-5 деценија“.

        У наставку разговора са ветеранима, руски лидер је поново обећао да ће Русија створити архив са свим документима о Другом светком рату. И нагласио:

        „Зачепићемо погана уста свима који би да прекрајају тај део историје. Учинићемо то помоћу историјских докумената. 

         Путин је подсетио да је данашња територија Русије дала 70 одсто свих жртава СССР у Другом светском рату.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари