Путин руководи `дистанционно` јер је код лекара са којим се руковао откривен вирус корона

ПЕСКОВ: СВЕ ПРЕДСЕДНИКОВЕ АНАЛИЗЕ СУ НОРМАЛНЕ, ИПАК СУ ПРЕДУЗЕТЕ ПОТРЕБНЕ МЕРЕ

Денис Преценко и Владимир Путин

ВЛАДИМИР Путин определио се за рад преко видео везе због ширења новог корона вируса, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

        Он је ово објавио дан пошто је главни лекар водеће московске болнице где се лече пацијенти од Ковида 19, Денис Проценко који је примио Путина у својој установи прошле недеље, рекао да је заражен корона вирусом.

        «Председник више воли ових дана све да ради преко видео везе", рекао је Песков уочи састанка Путина и руске владе који ће неуобичајено бити одржан путем видео линка.

        "Ми предузимамо све мере предострожности", додао је Песков.

        Проценко, главни лекар болнице Комунарка у предграђу Москве која је постала главна установа за оболеле од Ковида 19, јуче је јавио да је и он заражен али да нема забрињавајуће симптоме.

        Путин (67) је 24. марта посетио болницу, а он и лекар су се тада руковали, заједно ишли лифтом и разговарали без заштитних маски.

        "Сви који су били са председником у Комунарки се свакодневно тестирају на корона вирус", рекао је Песков, који је већ синоћ дао уверавања да су анализе руског председника "нормалне".

        Упитан да ли се Путин и даље рукује са својим саговорницима када их сретне Песков је рекао да наравно сви сада држе социјалну дистанцу.

        У Русији је од понедељка половина становништва у изолацији да би се спречило ширење епидемије од које је до сада у земљи регистровано 2.777 заражених, и 24 умрлих.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари