Брнабић: Меј ми је обећала да ће утицати на Харадинаја да укине таксе

„НАДАМ СЕ ДА ЋЕ БРИТАНСКА ПРЕМИЈЕРКА НЕКАКО УСПЕТИ ДА ГА УРАЗУМИ“

* ФАКТИ: Ух, изгледа да председница владе Србије озбиљно мисли да Рамуш Харадинај одлучује о таксама и да Велика Британија нема никакве везе са њиховим увођењем. Да је цео проблем у томе што је Харадинај неразуман, па да ће бити довољно да га неко `уразуми`...

__________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас у Познању да је с британском премијерком Терезом Меј разговарала о таксама које је Приштина увела на производе из централне Србије и да јој је она пренијела да ће косовског премијера Рамуша Харадинаја позвати да их укине.

         "Пожелела сам јој велику срећу у том разговору. Надам се да ће она можда имати неки утицај да се Рамуш Харадинај уразуми. Немам велика очекивања, али надам се да ће неко успети да му објасни да таксе, пре свега, штете Албанцима на Косову и Метохији”, рекла је Брнабићева новинарима.

         Она је додала да су од увођења такси малопродајне цене порасле за 5,3 одсто и да је њихов трговински дефицит порастао за 6,4 одсто.

         "Разумем да је то један популизам који је Харадинају донео у кратком року велику популарност, али они воде себе у самоизолацију. Нисам срећна због тога, јер тако штете целом региону”, казала је Брнабић.

         Како је казала, тужно је видети да је ситуација, после свих година раста у трговинским односима у региону, данас лошија.

         Премијерка је навела да је с Терезом Меј разговарала и о односима Србије и Велике Британије, наводећи да јој је Мејова пренела да је све већи број британских инвеститора заинтресован за улагање у Србију због чега је данас, каже, било речи и о трговинском споразуму између две земље.

         (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари