Тадић: Не враћају се људи кућама само зато што су протесте преузели политичари

САД ТВРДИ ДА НИЈЕ НИ БИЛО РЕАЛНО ДА ПРОТЕСТИ ДОВЕДУ ДО БРЗЕ ПРОМЕНЕ ВЛАСТИ

* ФАКТИ: Изгледа да ни Борис Тадић не разуме главно: да актуелни протести не нуде ништа суштински ново у односу на оно чиме су Србију `усрећили` петооктобарска обојена револуција и власт Демократске странке и да то никакву нову енергију не може обезбедити. Србији је већ недељама јасно и да су прави диригенти протестима првих субота истурали људе из културе да би изгледало да се ради о спонтаној побуни грађанства, а да су ти исти диригенти потом одлучили да протесте зајашу опозициони политичари којима је та `играчка` од самог почетка и била намењена...

__________________________________________________________________________

           ПРЕДСЕДНИК Социјалдеморатске странке (СДС) Борис Тадић изјавио је да протести нису довели до брзих промена власти као што су неки очекивали, али да то није ни било реалистично.

           Тадић је у емисији Утисак недеље на телевизији Нова С казао да је протестима, како не би пали, потребна нова енергија и креативност.

           Говорећи о наводима да су "протести у декаденцији због тога што су их преузели политичари", Тадић је казао да то није једини разлог "зашто се људи враћају кући".

           "Људи из културе, који су у једном тренутку водили протесте, мисле да је до декаденције протеста довело то што су политичке странке стале на њихово чело, али осцилације у протестима се дешавају и увек ће се дешавати", рекао је Тадић.

           Он је оценио да су протестима, како би успели, потребни и људи из културе и политичке странке.

           "Политичари не треба да мисле да протести могу да успеју без људи из културе, као што су и људима из културе потребне организација и инфраструктура политичких странака, јер без тога не могу да одраде тај посао да Вучић изгуби изборе", рекао је Тадић.

           Тадић је поручио да су протести покренули енергију враћања достојанства грађанима, које власт свакодневно прави лудим.

           (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари