Преко Тихановске Лукашенку поставили ултиматум да се повуче за две недеље

ПРЕТЕ МУ ДА ЋЕ У ЗЕМЉИ – У СУПРОТНОМ – ПОЧЕТИ ГЕНЕРАЛНИ ШТРАЈК

* ФАКТИ: Преко ове донедавне домаћице покушавају да убрзају и радикализују белоруску обојену револуцију. Она, наравно, изговара и тражи оно што смисли њен штаб који је у Варшави са Американцима у главним улогама. Александар Лукашенко им се сигурно неће склонити с пута, па ће Светлана Тихановска врло брзо научити и у чему је разлика између уличног освајања власти и пријема код Ангеле Меркел...

________________________________________________________________

       БИВША белоруска домаћица Светлана Тихановска – која је била кандидат на последњим председничким изборима зато што то није из притвора да постане њен муж Сергеј – поставила је нови ултиматум Александру Лукашенку.

       Тачније, поставили су преко ње:  да напусти функцију у року од две недеље, а ако одбије – уследиће радикализација политичких протеста. Са штрајком у свим белоруским државним предузећима.

Ови су се смирили чим је Лукашенко поручио: Држава је власник

МТЗ - ко политички штрајкује, нека понесе радну књижицу...

       У оквиру ултиматума су још два захтева: „обустављање насиља против учесника уличних протеста“  и „ослобађање свих политичких  затвореника“.

       „Ултиматум“ – на који ће Лукашенко, нема сумње, само махнути руком – у функцији је заоштравања и покушаја дестабилизације ситуације у земљи.

       Белоруска опозиција је већ позвиала предузећа на генерални штрајк, али до тога није дошло иако су у некима формирани „штрајкачки комитети“.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари